HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

saya tersangkut di sarang labah-labah
Sunday, May 03, 2009
Posted on 7:41:30 PM | 8 Comments

ramai orang yang keluh kesah dengan fizikal badan mereka kan. saya pun nak ikut keluh kesah juga. sebab entah yang ke berapa ratus kali orang tanya, preknen ke?

amaran kepada rina: tolong jangan lempang saya sebab saya tak rasa pun saya gemuk.
kepada kawan-kawan yang lain: ayat diatas adalah ayat penapis lempang. sila gunakan ayat ini untuk mengelak dari dilempang (terutamanya oleh rina).

saya tak kisah sangat pun berat saya naik 10kg berbanding semasa zaman saya cinta-cinti dulu (meaauww). yer lah dulu kan makan tak lalu mandi tak basah. kira logik lah berat saya banyak tu aje. poket pun asek-asek kering. pandai-pandailah nak catu makanan kan. sekarang ni, masa saya makan, saya makanlah.. masa suapkan anak, suap sekali ke mulut sendiri. ok lah tu kan asal bahagia dan tak menyiksa diri.

tapi.... yang saya kisah sekarang ni, badan saya tak fit. kalau nak berat pun, beratlah, tapi kasi fit lah. ini lemah longlai. lole sane, lole sini.. eh.. paham ke maksud lole lole? itu perkataan saya bila menimang anak saya. dia keluar sendiri dari mulut. kiranya cam lembut lembek (dan comel) gitu.

saya tahu, caranya adalah dengan bersenam. tak kiralah jogging ke, swimming ke, menari ikut video (eh ape ke namanya yang kat woweerina tu?) ke kan. yang penting keluar peluh.

wishlist saya sekarang ni ialah (tolong beritahu mana nak cari supaya saya tahu berapa harganya, dan sebenarnya tolong belikan)

1. alat senaman yang boleh digunakan ketika tidur. peluh keluar tapi saya tak panas & penat. saya cuma perlu tidur nyenyak saja. dan lemak-lemak itu berguguran. bangun-bangun tidur terasa semakin fit dari sehari ke sehari.

ok. satu yang itu saje wishlist saya supaya tidak menyusahkan orang. tolong yer kawan-kawan kalau jumpa alat senaman yang macam tu, sila bagitau saya cepat-cepat. kalau berkesan saya akan bagi orang yang katanya gemuk ni pinjam pulak. jangan risau, rina dah tolong lempangkan dia berkali-kali.


Corat-Coret, Kisah Saya, Wishlist | 8 Comments
 

rina says ...
  adoiiii patutlah aku lole lole malam ni... rupanya ada orang seru nama aku berkali2...

kali ni lempangan aku bukan utk org yang tanak mengaku kurus... tapi akan beralih arah kepada orang yang berwishlist ala lole lole itu... eh tp kalau awak ada jumpa alat itu... wowee kat saya gak skali yer

Reply | Posted on 5/3/2009 8:47:57 PM
 

Sheila says ...
  Maya... kalau jumpa akak pun nak gak satu... Dah tu ada tak makanan yang tengok aje dah kenyang... >_<

Reply | Posted on 5/3/2009 9:18:23 PM
 

mamadhiyya says ...
  kalau ader.. nak jugak tompang sekaki..
1) alat senaman yang boleh buat sambil tido.
2) makanan yang tengok ajer dah kenyang..

heheeee ;p

Reply | Posted on 5/3/2009 9:27:48 PM
 

maya says ...
  rina: adakah maknanya lempangan berbalik kepada diri kao juga?

sheila: eh eh.. rugi lah tak makan dah kenyang.. saya nak yang buleh makan sampai kenyang tapi tak jadi lemak atau daging..

mamadhiyya: makin bertambah whislist nampak.. saya dapat yg satu tu pun jadilah..

Reply | Posted on 5/3/2009 10:08:02 PM
 

lyein says ...
  adeh2..tak tahang nk gelak guling2..agak2 aku gelak guling2 ni leh menyahkan lemak2 aku tak?? wakakakakakaak

maya, kalo wujud alat tu, aku order skang jugaakkk....

Reply | Posted on 5/4/2009 8:54:25 AM
 

Lydia says ...
  huhuhuk..lydia pon baru semalam tengah berusaha mengempiskan ape yang ade..
sbb dah ade org mula sound tummy like spare tire & mcm2 tohmahan lagi ke atas diriku..at least,walaupon aku ade spare tire, aku tak ganggu org tgh tido...LaLaLa~~~

Reply | Posted on 5/4/2009 11:05:33 AM
 

maya says ...
  lyein: hihi.. best ke guling2 tu? ala1 hisdustan ke?

lydia: itu laa kan.. suka kita lah nak ternak spare tyre pun kan..

Reply | Posted on 5/4/2009 6:18:24 PM
 

aiza_nurliana says ...
  masalah lebihan berat badan rupanyer...

saya ade cara nak atasi...call atau sms saya nama, dan tempat tinggal di 012-2116591

Reply | Posted on 5/5/2009 12:42:42 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 20 + 9 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server