HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

turquoise
Monday, April 27, 2009
Posted on 8:17:09 PM | 12 Comments

saya sungguh tak pandai dalam hal nama-nama warna. tak caya tanya bila rina buat perangai tu. saya pernah tanya dia warna turquoise. apekejadah kan turquoise, turquoise cam bunyi tortoise pun yer kan.. tu belum masuk berapa banyak jenis warna pink yang orang lain sebutkan pada saya yang saya pun dah lupa tapi salah satunya shocking pink kalau tak silap. pakcik google juga harapan saya.

warna ikan paus (eh ikan paus ke dolphin eh? ok, bukan setakat nama warna, nama ikan pun saya failed. dan baru siang tadi saya tersebut prototype instead of sample. adoiii!) yang kaler coklat nak golden tu pun saya pi kaunter pertanyaan pakcik google lagi. dapatlah saya nama ''golden''. itupun lepas pakcik tu bagi kuiz kat saya apa itu indigo.

itulah kan.. kadang tu kita tahu, tapi tak terlintas pun kat kepala. sungguh lambat saya berfikir...

tapi jangan takut, hari-hari saya mungkin lebih mudah selepas ini. pakcik google telah menghadiahkan saya tool yang sangat berguna ni...

klik sini.

nota kaki: ada free source code kat situ. tapi belum rajin nak menggodek. saya akan bercuti mulai esok.. yay!


Corat-Coret, Not So I.T., Favorites | 12 Comments
 

jaja says ...
  ah, bestnya maya..cuti sokmo.bleh berkraf puas2. jeles!!

Reply | Posted on 4/27/2009 10:30:07 PM
 

ummizz says ...
  aku pun selalu fail bab kaler2 ni

Reply | Posted on 4/28/2009 4:45:39 AM
 

tety says ...
  aku pun kalo nk tau exact kaler, kena refer online... huhuhu

uishhh syok nye CUTI!!!!

Reply | Posted on 4/28/2009 8:37:21 AM
 

maya says ...
  jaja,
saya cuti dari berkraf juga.. hihi..

has,
hi 5

tety,
hi 5 juga... cuti2 malaysia..

Reply | Posted on 4/28/2009 8:47:23 AM
 

iamja77 says ...
  cuti.. ahh tensionnye dengo.. esok, lusa.. dan seterusnya mmg cuti la kan.

Reply | Posted on 4/28/2009 9:25:22 AM
 

wan says ...
  cuti gi mana?

aku pun sebelum ni fail, tapi selepas kastemer mintak memacam kaler - fushcia la, magenta la, aku jadi celik, pun dgn bantuan pakcik google. tepaksa la kan.. terbaru ada customer mintak kaler pink masam. adeii bukan apa yang ni konpom pakcik google tader jawapan.

Reply | Posted on 4/28/2009 11:32:23 AM
 

rina says ...
  ikan paus yg boleh sembur air kt atas bakang dia... hat besooooo tu. ikan dolphin yg cute miut tu... hahaha.

konzz, pink masam camanalah ek kaler dia...

Reply | Posted on 4/28/2009 11:52:16 AM
 

rahma says ...
  Hinteresting...!! ^-^

Reply | Posted on 4/28/2009 12:15:01 PM
 

mushroom says ...
  cuti?? sy pun nak cuti..

Reply | Posted on 4/28/2009 4:00:48 PM
 

zai says ...
  Kiyut la website color tu.. ada nama jugak ek kaler2 ni... interesting!!

Reply | Posted on 4/28/2009 7:41:37 PM
 

Myza says ...
  Salam..
Comment yang tak de kena mengena ngan entry.
Jemputla ke'rumah'. Have something for you.
Sebab Maya telah membuka mata saya pada dunia kraft dan jahitan.
Ntah bilalah saya nak mula...

Reply | Posted on 4/30/2009 9:03:04 AM
 

maya says ...
  ja: khamis saya keje.. jgn tensi2 ok..

wan: itulah.. banyak belajar benda baru secara tak langsung kan... pink masam sama dgn pink basi tak? hehehe...

rina: adeh.. yg hidup aku tau rina sbb buleh sembur kat atas badan.. ni yg tak pernah hidup ni.. yg aku tau dolphin ade moncong.. tapi ikan aku takdak moncong, kira paus laa eh?

rahma: betul3x

mushroom: sila cuti.. jumaat pun cuti..

zai: kiyut kan.. saya pun suka..

myza: tq so much! takpe .. take your time.. bila masanya dah sampai, mau taknak berenti..

Reply | Posted on 4/30/2009 4:37:18 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 3 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server