HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

i'm not feeling crafty
Saturday, April 25, 2009
Posted on 11:16:10 AM | 5 Comments

setelah berhari-hari, malas betul saya tengok segala bende di atas meja mesin jahit saya yang sempit tu. ada lah jenguk sikit, tapi perasaannya tak sama. fikiran saya sangat malas sekarang ni. mungkin sebab terlalu bertungkus lumus seminggu ini di ofis. (cepat pegi toilet kalau rasa nak muntah. saya tak mahu bertanggung jawab pada lantai yang kamu pijak)

ini klip rambut terakhir yang saya ambil gambarnya menggunakan kamera milik suami saya yang itu. sekarang kamera itu sudah bertukar milik. ya! kamera yang saya guna ketika menimba ilmu bersama cikgu hadi, cikgu linda dan cikgu zubye. memang syaratnya kena pakai kamera suami (eh! itu syarat saya dan rina saja). saya rasakan ianya satu perbuatan yang kijam. sekurang-kurangnya pada saya. patutkah dia ragut kenangan indah itu begitu saja? oh! mungkin itu yang sebabkan semangat saya merudum, bukan sebab kerja-kerja pejabat.

banyak betul yang saya perlu buat hari ni. tapi malas betul rasanya nak mulakan di mana-mana. saya mahu berehat saja, terbaring-baring (sampai malam tadi saya teringan perkara-perkara yang tak sepatutnya saya ingat). minggu depan saya mahu kemana-mana. supaya bila balik saya lalu memandang mesin jahit, jarum dan benang.

ok. saya dah tahu. melly kata dia yak. tugas yang tak boleh ditangguh. semoga ia peniup semangat kerana aromanya saja saya tak akan tahan.


Corat-Coret, Kisah Saya | 5 Comments
 

aimila says ...
  maya, w/pun maya sdg tdk ada mood utk m'jht tp aimila psti lps ni 'b'lambak2' projek yg mngkin akan t'jadi...ngape tiba2 x de mood plak? atau mngkin masalah kaum hawa..(gurau jer). Sajer nk ngusik..he..he..he..apapun sgt t'hibur apabila snggah di 'rumah' maya ini..

Reply | Posted on 4/25/2009 11:47:08 AM
 

jaja says ...
  cantik tau kelip rambut tu.. takde mood ye? biasa la tu, sy pun kengkadang mcm tu juga walaupun banyak yg kena buat. yela, kalo buat tak sepenuh hati, tak perfect jdnya nanti.

Reply | Posted on 4/25/2009 12:45:24 PM
 

maya says ...
  aimila,
tq for ur concern. tak tau lagi lah nanti cemane... mungkin juga masalah tu.. sebab dah just around the corner.. simptom datang dulu...
sekurang2nya da gak yg terihibur, itupun sudah cukup bagus..

jaja,
tq! itulah kan.. dah laa cuaca panas ya amat.. kepala pun rase ting tong..

Reply | Posted on 4/25/2009 6:49:09 PM
 

katak_ayu says ...
  Just jumped to ur blog..wow. u r soooo creative!! I have linked ur blog yea....thanks for the idea to do bookmark..I really want to teach my TUNAS PUTERI students to do next week!!tq~~

Reply | Posted on 4/26/2009 9:20:05 AM
 

maya says ...
  thanks katak_ayu.. eerr... buleh panggil katak_ayu ke? ya.. sila2... semuga kita dapat manfaat disebaliknya.. :D

Reply | Posted on 4/26/2009 12:28:06 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 1 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server