HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

betul-betul nyawa ikan
Thursday, April 16, 2009
Posted on 10:50:53 AM | 10 Comments

wan says...
maya, kenapa bila blogger lain down blog anda masih gagah, dan semalam blog anda down masa blogger gagah... why why whyyyy

------

wan,
why soalan ini yg keluar? why why whyyyy... kerana ianya agak sukar untuk dijawab...

obviously, saya tak guna blogspot.. dan server yang saya guna terletak di malaysia. makanya, geografi juga memainkan peranan...

part yg paling susah nak jawab ialah... hmmmm...

kalau tahun lepas blog saya down sebab saya secara tak sengaja, terlupa bayar sewa maka blog saya sudah ditutup dengan rakus.. tapi semalam saya mendapat alarm "weh, ko tak bayar sewa lagi ke?" hahahha.. alarm yang agak kijam juga (tapi terima kasih). saya check memang crazyartzone.com tak buleh dibuka. kijam.. kijam.. kijam... seingat saya sewa akhir bulan 5.. maka saya check email yang jarang-jarang dibuka tu.. (hahaha.. dulu kate nak tukar email tu hampeh tak buat)

ya.. sebabnya adalah, database saya sudah terlepas limit dan warning telah dikeluarkan sejak 10 hari yang lalu. dan email kijam terakhir yang saya dapat mengatakan saya tidak reply pada warning mereka dan crazyartzone.com dan seluruh subsidarynya (ececee..wah) telah ditutup secara paksa.

over limit bukan sikit-sikit.. haha.. patut 30Mb je.. saya dah guna lebih 60Mb pun.. data banyak pasal visitor log saja.. maka saya dah buang semua.. sebab tu blog saya ni buleh dibaca balik..

padan muka saya kan.

sebenarnya banyak kali juga saya rasa nak guna saja blogspot tu. tapi malas betul nak transfer data ke sane dan kesini.. kerana saya sayang barang2 di dalamnya.. dan urlnya.. dan segala-galanya (kecuali web hostingnya).. walaupun ianya tak secanggih blogspot, wordpress dan apa-apa saja.. nak pindah webhosting pun saya malas...


Corat-Coret, Kisah Saya, Not So I.T. | 10 Comments
 

Wan says ...
  Oo.. berbayar ke maya, aku ingatkan ko ftp -kan saja dari blogspot (eleh cam terer je aku tulis, padahal tak katam algi pun makna ftp tu haha)

makanya aku nak masak lunch awal hari ni.. tak sempat blog hopping.. sekian...

Reply | Posted on 4/16/2009 11:02:15 AM
 

jannah says ...
  tu kene cari masa yang betul betul terluang tu nak buat tu semua

Reply | Posted on 4/16/2009 11:30:42 AM
 

rina says ...
  sekali baca aku x paham apa ko tulis... yg aku paham hanyalah alarm kijam itu. muahahahaha.

Reply | Posted on 4/16/2009 11:43:10 AM
 

maya says ...
  wan: yer wan... setahun sekali ia datang pada saya.. hehe.. err.. ftp maksudnya file transfer protocol.. & blogspot takleh ftp.. yg boleh kalau kite ade domain sendiri, kite buleh redirect ke blogspot..

jannah: sebab tu lah malas giler.. hahaha... memang tak buat dah.. kalau nak pindah, kira betul2 rumah baru takdak isi atau perabut atau langsir ataou porch atau buaian atau katil king size.. hehehe...

rina: bacalah banyak kali..

Reply | Posted on 4/16/2009 11:54:26 AM
 

iamja says ...
  aku paham rina.. muahahaha..

Reply | Posted on 4/16/2009 12:29:12 PM
 

rahma says ...
  sy skrg ni pun tngh cr template yg sesuai.... hmmmm pening betul tukar2 template ni!!

Reply | Posted on 4/16/2009 1:54:59 PM
 

ajnie says ...
  salam perkenalan Maya,
Baru terjumpa Maya nyer web ni...kreatif tul Maya yer...
Saya link blh...

Reply | Posted on 4/16/2009 3:17:11 PM
 

zar says ...
  salam maya,
I browse your site... wahhh cantik craft yg u buat... terliur I... i like the small pouch yg u give away tuh ^_^

zar

Reply | Posted on 4/16/2009 5:45:40 PM
 

Zubye says ...
  Maya, camne nak contact awak? tak jumpa phone no. kat sini.. saya nak order something dari kedai awak ni.. nanti get back to me ya!

Thanks!

Reply | Posted on 4/16/2009 8:31:03 PM
 

maya says ...
  ja: 5!

rahma: hehe... nak tukar langsir yer..

ajnie & zar: salam perkenalan.. tq! jemput minum kopi.. sila2 buat macam rumah sendiri..

zubye: eh.. ade email & ym saya kat kedai tu.. takpe.. nanti saya email..

Reply | Posted on 4/16/2009 11:29:51 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 14 + 5 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server