HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

lesen memandu asli
Tuesday, April 14, 2009
Posted on 10:08:54 PM | 9 Comments

azie telah mengetag MJ, tapi saya nak letak nama rina juga sebab dia betul, saya memang kekeringan idea dan subjek ni nampak menarik...

1) Anda boleh memandu?
ya

2) Memiliki lesen memandu? Sejak bila?
1995. saya ambil lesen memandu dengan dibiayai oleh biasiswa saya yang pertama di tahun pertama saya di universiti. sanggup sebab perasaan ghairah yang membuak-buak untuk dapatkan lesen memandu, padahal duit pun takde, apatah lagi kereta. eh, lesen motor saya ambil pada 1993, kira tak?

3) Bila tarikh luput ?
24/05/2009. saya tak suka lesen memandu saya sebab ada cop 'salinan' di belakangnya. lesen memandu saya yang asal berwajah lebih cun sebab saya masih berumur 18 tahun, telah diragut bersama-sama barang berharga lain pada tahun 2000.

4) Dimanakah anda mengikuti kelas memandu?
'kelas memandu dunia' di kampung saya (tapi tetap dia cover seluruh dunia).

5) Instructor pertama anda?
tak ingat namanya. tapi memang nasib instructor agaknya ditakdirkan kebanyakannya gatal. bila adik saya belajar memandu di situ 5 tahun kemudiannya, buleh dia tanya pasal saya, padahal saya tak pernah memunculkan diri depannya sebelum & selepas saya belajar.

6) Kenderaan yg anda bwk sekarang?
honda crv bukan nama sebenar. muahahahahahahaha...

7) Impikan kenderaan lain?
sudah semestinya. saya suka kereta berbentuk macam honda crv tu. tapi saya tak reti sangat jenis2 kereta. setakat yang saya tahu, saya suka juga jenis cam x-trail tu, dan volvo ada satu, tapi saya tak suka X5 yang terlalu gabak tu. hmmm........

8) Pernah kemalangan?
pernah, tapi saya sengaja taknak cerita lebih lanjut.

9) Kenangan manis/pahit sewaktu belajar memandu?
saya tak suka instructor yang gatal tu, maka saya amat berharap lulus dan cepat dapat lesen (tanpa apa-apa usaha seperti mengulangkaji). markah saya pada ujian bertulis (masa tu masih bertulis, ok) dan memandu, dua2 pun cukup-cukup makan saja.

10) Tips buat mereka yg ingin mengambil lesen?
mahu terima atau tidak, lesen memandu sekarang ni adalah satu keperluan.


saya harap sapa-sapa yang takde-idea-nak-tulis-apa-kat-blog-hari-ni macam saya buleh teruskan tradisi mengetag ni.

nota kaki: jaja, nanti saya buat awak punya ya.. saya buat yang ni dulu sebab yang ni lagi lebih senang. hehe..


Corat-Coret, Tag, Kisah Saya | 9 Comments
 

jaja says ...
  maya, sy punya entry pasal tag tu pun sy dah delete sbb lambat sgt nak loading, abis gambar belambak :-P

Reply | Posted on 4/15/2009 7:38:59 AM
 

rina says ...
  bila nk bwk aku naik 'honda crv' ko...

Reply | Posted on 4/15/2009 8:39:39 AM
 

azie says ...
  haahla maya..setuju..instructor byk yg gatal kann..(shhh...bukan setakat instructor...pegawai JPJ yg follow kita buat ujian jalanraya tuh pun gatal gak kengkadang...)

Reply | Posted on 4/15/2009 8:59:39 AM
 

mushroom says ...
  owh!!! sy pun ske keta cam honda crv tuh :D idaman hati sy lexus rx350..hehhee sy berasa diri ini tinggi bila bawak keta camtuh n nmpk depan dgn jelas...ngehee

Reply | Posted on 4/15/2009 11:07:13 AM
 

sazren says ...
  arinih dpat lesen. yeay2

Reply | Posted on 4/15/2009 4:56:56 PM
 

maya says ...
  jaja: lerr... patut ler semalam bila saya revisit dah takde. tak dapat lah saya buat.. :p

rina: tunggulah honda crv tu bertukar kulit dulu.. hia hia hia..

azie: a'ah peg jpj pun 2x5 gak.. bukan ape tau.. mungkin pd diorang nak hilangkan boring.. diorang dah biase itu diorang laa kan.. kite ni.. tak biase.. dah ler dok berdua je dalam kete tu kan.. sungguh menakutkan..

mushroom: tu kalau awak bawak lexus tu kan, nanti orang ingat kete jalan sendiri sbb x nampak driver dia.. hehehe..

sazren: wah wah... buleh ler jalan umah kite..

Reply | Posted on 4/15/2009 6:09:16 PM
 

supersiti says ...
  cover satu dunia. wah, dasat. heheh

Reply | Posted on 4/15/2009 6:13:14 PM
 

maya says ...
  ahahaha.... supersiti, it's the name, 'dunia' kan..
btw, nice creation.. ;)

Reply | Posted on 4/15/2009 6:38:04 PM
 

Wan says ...
  tag ini buatkan aku kena... tooooottt
dah lama mini cooper aku tunggu utk aku pandu.. auw

Reply | Posted on 4/15/2009 6:57:33 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 19 + 9 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server