HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

kenapa saya tak ber-etsy-betsy
Saturday, April 11, 2009
Posted on 12:40:35 AM | 4 Comments

sebenarnya dah lama saya nak jawab soalan di antara 200 lebih komen pada 30 entry yang lepas. asek saja tak berkesempatan. *statement poyo dah datang*

kenapa saya tak jual kat etsy?

etsy adalah tempat feveret saya menjamu mata, mencari idea dan membanding harga. saya buat katalog di http://crazyartzone.com tu pon tiru style etsy. mungkin kalau saya ada masa yang banyak, saya nak uruskan macam etsy juga. tapi sekarang ni, shopping cart pun saya tak letak lagi. apatah lagi payment gateway. tapi saya rasa keperluan tak sampai tahap tu lagi. lagipun barang-barang kat situ pun dah susut.

saya jumpa banyak website yang sangat cool pun dari etsy. antaranya, cocoricooo dari thailand. saya suka cara mereka describe macammana nak jahit baju & embroidery di tepi sawah. tempatnya pun nampak tenang. dan mereka cuma naik moto ke pejabat pos menghantar barang. cool kan?

ok. soalannya, kenapa saya tak jual kat etsy?

jawapan saya, bukan saya tak nak. tapi saya takde barang nak jual kat situ. sebab saya lagi suka kalau jual yang dah siap. tapi buat masa ni macam takde barang dah siap. lagi pun, saya suka jual kat orang malaysia... tapi kalau ditakdirkan suatu hari nanti saya ada banyak masa untuk create & ada banyak stok yang tak terjual kat malaysia, mungkin saya akan jual juga di situ. buat masa ni, tidak lagi.

eh. tak lama lagi saya akan masukkan stok baju kurung baru di kedai local saya tu. macam tahun lepas.


Corat-Coret, Kisah Saya | 4 Comments
 

aimila says ...
  kreatifnya maya. da lama sebenonya dok intai2 umah maya ni tp segan nak tinggal jejak. malulah pulak..eceh..memang admire giler kat 'kekreatifan' maya tu.. hope to be like u...

Reply | Posted on 4/11/2009 2:41:05 AM
 

Linda says ...
  Maya yg creative :) kipidap bebeh.. Menang tk contest dgn DF aritu?

Reply | Posted on 4/11/2009 8:50:54 AM
 

ainee si ketua pari2 says ...
  hmmm bagus!!hope k.maya akan lebih maju one day..ainee pon ade impian nak buat handmade bags ni semue tapi 2 r takde mase

Reply | Posted on 4/11/2009 8:51:15 AM
 

maya says ...
  aimila: mekasih... jemput minum kopi.. takyah malu2.. buat macam umah sendiri pun takpe...

linda: haha.. tak tau lah linda.. zubye takde announce ape2 pun.. nak tanya segak pulak.. hehehe..

ainee: amin.. mekasih ya doakan cam tu.. takpe.. nanti bila hati dah membuak2 nak buat, mesti ada masa.. :D

Reply | Posted on 4/12/2009 11:59:38 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 4 + 6 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server