HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

burung-biru-comel-berkepak-pink-bentuk-hati
Wednesday, April 08, 2009
Posted on 9:39:10 PM | 23 Comments

itulah..
hajatnya nak buat laptop sleeve macam yang wan z buat tu..

tapi malas betul rasanya nak membentang kain, mengukur-ukur, menggunting-gunting dan memikir-mikir cemane nak buat, dan guna kain yang mana dengan diri yang tak sihat dan kepala yang berat dan mata separuh terbuka..

maka saya guna saja sleeve yang sedia ada. comel jugak sleeve pink ni.. cuma kosong sikit...

dan saya tampalkan dengan felt yang saya bentukkan menjadi burung-biru-comel-berkepak-pink-bentuk-hati, yang dah lama saya idamkan sejak saya terlihatkannya buat pertama kali di sini.

maka inilah hasilnya laptop sleeve saya yang berwarna pink. asalnya ia reversible dengan sebelah dalam berwarna kelabu. sekarang tidak lagi kerana bahagian belakang burung-biru-comel-berkepak-pink-bentuk-hati ini sudah agak kucar-kacir.


Made by Maya, Felt Creation, Bag | 23 Comments
 

ellanie says ...
  aduh..cantiknyer.....simple but nice..

Reply | Posted on 4/8/2009 10:13:54 PM
 

hanis says ...
  kalau dah kreatif, buat apa pun menjadi & cantik di pandang!

Reply | Posted on 4/8/2009 11:33:53 PM
 

Wan says ...
  komen aku sama dgn hanis. 100% setuju. cuteee

Reply | Posted on 4/9/2009 12:00:30 AM
 

jaja says ...
  cantik! maya kalo jahit tangan kan, mcm jahitan mesin je. kemas! tabik!!!

Reply | Posted on 4/9/2009 8:09:12 AM
 

jaja says ...
  baru tengok pettern yg maya ikut tu. maya jahit 10 kali lg cantik dari dia! eh, org empunya pattern tu tak paham bahasa melayu kan? kalo tak, naya je saya sbb kutuk hasil kerja dia. :-P

Reply | Posted on 4/9/2009 8:15:19 AM
 

iamja says ...
  tula.. aku setuju. ko memang kreatip maya. cantik.. nasib baik aku takde laptop lenovo lagi. kalau ada.. nak gak order... hahahhaha.

Reply | Posted on 4/9/2009 8:20:43 AM
 

mushroom says ...
  eeeeeee...comey nyer!!

Reply | Posted on 4/9/2009 8:24:11 AM
 

rina says ...
  komen aku sama ngan hanis, wan & ja... pakkal jer takde...

Reply | Posted on 4/9/2009 8:42:02 AM
 

rahma says ...
  eeee.... jelesnyeeeeeee!!! blh tempah ka ni?? heeeee ^-^

Reply | Posted on 4/9/2009 9:43:19 AM
 

azjie says ...
  cuteeeee

Reply | Posted on 4/9/2009 10:02:27 AM
 

hanis says ...
  jom pakat pi beli laptop lenovo ramai-ramai. muahahahaha tensen maya

Reply | Posted on 4/9/2009 10:50:00 AM
 

sue says ...
  Alaaa cuteeenyer....pink n biru...memang padan

Reply | Posted on 4/9/2009 10:52:14 AM
 

ummizz says ...
  cute nya!

Reply | Posted on 4/9/2009 1:18:01 PM
 

mamadhiyya says ...
  wa............ so cute.... terpikat i..kreatif a kak maya nih.. kala la dekat ngan umah.. confirm berguru nih..

Reply | Posted on 4/9/2009 3:34:34 PM
 

maya says ...
  thanks all!!!!

saya percaya semua pun boleh buat.. ikut je pattern yang saya link kan tu..

btw, to jaja: sebenarnya pattern owner tak jahit.. dia lukis saja.. :D

Reply | Posted on 4/9/2009 4:47:04 PM
 

akak says ...
  nak tanya maya ada recommendation tak utk mesin jahit, nak sgt beli mesin jahit, tapi nak tahu jugak some tips utk beli satu, dan suggestion where to get... sorry org baru :D

Reply | Posted on 4/10/2009 10:02:31 AM
 

maya says ...
  hi akak..

saya biasa guna singer je, yang portable tu.. & saya takde ape2 tips sebab saya beli singer pun sebab mak saya pakai singer & so far dah 9 tahun saya guna mesin tu elok je lagi.. tapi janome pun nampak cool..
;-)

Reply | Posted on 4/10/2009 10:54:21 AM
 

passerby says ...
  Wow.. you have real talent.. nice!

Reply | Posted on 4/11/2009 11:41:49 AM
 

maya says ...
  tq passerby!

Reply | Posted on 4/13/2009 12:00:01 AM
 

zila says ...
  Cantikla MAya.. ada jer idea Maya.. & ada jer masa nak buat kan.. (ayat org jeles sbb xde chance) hehe..

Reply | Posted on 4/13/2009 9:29:51 AM
 

zila says ...
  kenapa pink & blue sgt sepadan? kenapa saya takut nak gabungkan kaler yg begitu berlawanan.. hehe..

Reply | Posted on 4/13/2009 9:30:35 AM
 

maya says ...
  zila.. ni sebab tak berapa ada masa la laptop sleeve nya tak buat sendiri.. haha.. & dah lama tertangguh baru dapat buat sekarang... takpe.. pelan2.. sikit2 lama2 jadi bukit..

Reply | Posted on 4/13/2009 9:31:25 AM
 

maya says ...
  kadang2 kita tak nampak benda tu boleh jadi comel bila digabungkan.. bila belum buat memang kita tak tau.. dah buat baru tau... kena rajin pi tengok hasil dari orang lain gak... dari situ kita buleh belajar banyak perkara...

Reply | Posted on 4/13/2009 9:33:30 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 6 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server