HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

selendang hijau pada patung yang menari-nari
Saturday, April 04, 2009
Posted on 9:14:52 AM | 13 Comments

adik saya ke bandung baru ni. maka saya tak lepas peluang mengirim kain sekayu dua.. ok. taklah sampai banyak camtu.. tapi saya sangat suka. terima kasih kerana menambah koleksi kain saya yang saya belum tahu lagi untuk apa.

dan ada juga kain yang sedang dalam perjalanan, dari snazzy & such. erk.. nampaknya COS tidak dapat meyakinkan saya. tapi saya rasa, saya taklah teruk sangat macam dia. sikit je kan..

ini pulak majalah jopun yang saya beli.

.

majalah 1 yang saya tak tahu apa tajuknya. isbn 978-4-8347-5661-6

berkenaan dress, skirt, blouse, seluar, tote, bunga. siap dengan pattern. walaupun saya tak faham sepatah pun, *ja, tolong!*, tapi saya boleh baca gambarnya yang comel-comel macam nak gigit-gigit. takpe. bahagian gigit tu saya serahkan pada melly.

.

majalah 2 yang juga saya tak tahu apa tajuknya. isbn 978-4-0725-4752-6

oh ade tulisan kecil di muka depan, kumiko nagumo, mungkin itu namanya tapi tetap tak sampai maksudnya. tapi bagus juga ada sedikit bahasa inggeris di dalamnya.

majalah ini berkenaan beberapa tote dan bag, cushion cover, napkin, hand towel, kasut yang comel-comel. juga siap dengan pattern.


Made by Maya, Books, Stash | 13 Comments
 

azjie says ...
  Maya... awak nak buat ker skirt mcm dalam majalah 2 tuh? Kalau nak buat boleh saya nak tempah for my little princess tak? sgt cute laaaaa..

Reply | Posted on 4/4/2009 9:39:21 AM
 

Wan says ...
  Kain2 ada yg saya berkenan.. erkk awat tak beli byk buleh lego kat saya sikit..

orgputis pun byk beli buku jahit jepun kan, walau diorang tak faham, tapi katanya illustration dah cukup, so boleh ikut.. berapa RM buku ittew?

Reply | Posted on 4/4/2009 9:50:04 AM
 

jannah says ...
  maya..cam best jek buku tu..ndakkk juga...huhuhu..u;u sy blajar wat bunga stokinpun guna buku jepun gak.......

Reply | Posted on 4/4/2009 10:41:15 AM
 

Aleesa says ...
  Uwaaaaaa jelesnya kat buku tu.... sungguh membuat ku ingin memilikinya juga.....

Reply | Posted on 4/4/2009 1:39:21 PM
 

rina says ...
  giler cun kain2 tu... tadak nk jual sikit ke kat saya ni.

wan aku tolong jwb... rege buku tu dlm rm40+... x silap x sampai rm50. tp mmg cute seme gambar dalam tu.

Reply | Posted on 4/4/2009 6:19:18 PM
 

maya says ...
  awawawa....maya aku nal lego skit kain mu itew leh tak...?aku suka buku2 mu itew?beli kat mana?saya tau awak tak nak jual hahaha tapi bagi free boleh?hahaha kidding...berapa ongkos buku itew maya...aku kepingin betol kat buku2 tu...biarpon tak paham daku suka jugak....leh tulun oder kan tak?hahaha

Reply | Posted on 4/4/2009 7:13:48 PM
 

mas says ...
  wahahaha...silap plak bubuh nama ekceli nama tu i nak type mas sori tuan tanah...hahaha

Reply | Posted on 4/4/2009 7:15:06 PM
 

sue says ...
  Kak maya...lawanyer kain tu...Buat tote bag..tentu cantik....

Reply | Posted on 4/4/2009 9:15:22 PM
 

maya says ...
  azjie: baru berangan lagi.. belum plan ape2 pun.. bz giler nih..

wan: rm45 & rm53.. buleh juga beli di kino online.. type je isbn tu.. aku pegi kino kejap je tak cukup masa.. harus peruntukkan seharian baru bleh cari banyak lagi.. huhu..

jannah: memang best giler..

aleesa: sila miliki..

rina: nak ke? hehehe.. mekasih tulung jawabkan..

mas: itu la.. memula pk bile mase lak saya jawab kat sini, pastu ingatkan ade maya lain komen.. ongkosnya sudah saya nyatakan di atas.. buleh beli online di kinokuniya

sue: boleh kalau dilapis lah.. sebab tu semua kain lembut.. sesuai untuk baju..

Reply | Posted on 4/5/2009 7:04:27 PM
 

Jess says ...
  Wow, so nice cloth collection! I love it....love the books too!

Reply | Posted on 4/8/2009 4:09:46 PM
 

nurul says ...
  hai maya...cun2 lah kain tu..taknak jual ke..kalo nak jual saya nak beli..nak beli jugak lah buku tu..tak tau pun kinokuniya leh online..

Reply | Posted on 4/9/2009 11:50:51 AM
 

shu says ...
  sy mmg sdg mencr2 buku jepun ni n teruja sgt bila dpt tau dr website ni. juat nak tau buku2 ni siap dia bg patern/cara nak gunting kain tak? almaklum br nak bljr =)

Reply | Posted on 3/21/2010 6:37:59 PM
 
maya replies ...
  untuk yg cover gambar baju tu ade pattern.. tapi untuk yg bag takde pattern, tapi ada lukisan instruction..

Reply | Posted on 3/23/2010 11:02:08 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 16 + 6 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server