HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

tote lagi
Thursday, April 02, 2009
Posted on 10:23:27 PM | 21 Comments

hari ni, sebab saya cuti, maka saya ambik peluang untuk ambil gambar beg diluar.

bila dah pukul 9, jadi saya rasa semua dah pergi ke tempat kerja. tapi saya salah. sedang saya syok mengambil-ambail gambar, kakak depan rumah tu baru siap-siap nak ke tempat kerja. takkan saya nak terkincit lari malu pulak kan. dan bila kakak tu berlalu, dia singgah di depan gate rumah saya dan bertanya, "adik, adik jual beg ke?"

"takde lah kak. saya jahit sendiri saja"

"eh ya ka? cantiknya.."

*kembang*

mestilah dia pelik. sebab di taman yang saya duduk, saya bukan terkenal sebagai orang yang boleh menjahit. sebab saya memang tak terkenal pun.

dan kami sempat sembang-sembang. dan saya ter trap juga akhirnya di mana saya sebenarnya jahitkan untuk kawan saya.

"berapa adik jual kalau macam ni?"

"takdelah mahal kak. tapi sebab saya guna kain ikea.."

"oohh.. patutlah cantik.. berapa? puluh2 ke, ratus2?"

"hahahha.. taklah ratussss.. rm** je. sebab ni reversible"

"oohh.. ok sangat lah tu.. nanti kalau ade lagi bagitau akak tau.. akak nak satu.."

errkk...

kakak ni sebenarnya lecturer kat uitm. dia kata, kalau nak jadi usahawan, bagitau je dia. sebab memang ada kursus-kursus untuk usahawan kecil ni kat uitm. dia buleh tolong arrange. dan juga kakak ni kate, kalau nak beli coach atau lv, buleh bagitau dia. dia boleh dapatkan murah-murah. macam beg yang dia pakai cuma 7 ratus lebih je, dia kate kalau kat klcc seribu lebih...

errkk...

baiklah kak. kalau ada kawan-kawan nak beg coach murah, saya bagitau akak.


Made by Maya, Bag, Sewing Corner | 21 Comments
 

hanis says ...
  aku agak ni mesti ja punya kan? betui tak? hehe
yahoo esok dpt beg!

Reply | Posted on 4/2/2009 11:55:27 PM
 

Iamja says ...
  Yesza! Aku punya. Tak sabar jumpa esok. 700 je coach.. Murah ek. Speechless.

Reply | Posted on 4/3/2009 12:49:44 AM
 

sol says ...
  maya,
bape beg kalu cmni? sol berminat gak nak beli..

tp nak kaler lain. itam putih ada x ekekeke **wink2**

Reply | Posted on 4/3/2009 12:51:24 AM
 

maya says ...
  hanis: hehe.. jumpa jap lagik..

ja: murahlah banding ngan sini.. aku pun tak reti.. tu kene tanya elin yg pakar.. hehhee..

sol: nanti kalau saya ada buat lagi, saya publish kat sini yer..

Reply | Posted on 4/3/2009 6:50:21 AM
 

jaja says ...
  maya, cantik la corak garis2 tu.. skang sy suka dgn stripe punya paten.

Reply | Posted on 4/3/2009 8:48:43 AM
 

ciketon says ...
  salam puan maya..
boleh tempah ke?
***pls....bolehla....................

Reply | Posted on 4/3/2009 9:02:16 AM
 

rahma says ...
  buka la gerai depan rumah, sure rmi yg dtg... ^-^

kan bgs klu ikea ada d sbh ni, senang la beli kain yg lawa2... hhhmmm... btw, beg lawa sgt. i like!! keep up a good work ya!! ^0^

Reply | Posted on 4/3/2009 9:51:35 AM
 

ain says ...
  erm.. betul tu Rahma.. kat sarawak ni pon.. kalau ler ada yng namanya IKEA tuh... confirm... kiter redah dulu.. cute betul beg tuh..
ehem..ehem... LV yes... boleh tulung tanyakan yang ori ke idak dijual jiran tuh or ... design yang mcm mane ahaks! excuse me..

Reply | Posted on 4/3/2009 10:21:05 AM
 

lyein says ...
  maya, aku minat tang usahawan2 kecil2 tu..meaning ade kursus erk ..sllnye kursus ape? kursus jahit2 ker?kursus neseri ke tadiak ke taska ke, kursus ngandam ke..kalo ade yg menariks bgtauler..aku nk join kursus2 short term ni

Reply | Posted on 4/3/2009 10:50:41 AM
 

Tika says ...
  Hai kak maya..bestla bc blog ni..
sempoi tapi paham maksud die..
great way of expressing :-)
Saye budak baru belajar ni..
visitla~
hehe

Reply | Posted on 4/3/2009 1:57:40 PM
 

azjie says ...
  Gluppppppppppppp 700 latus aje.. Aje tuh yg tak tahan.. hihiih..

Nyway lawa bag tuh.. baru saya nak tya tak de org tgk awak ambil gambar di pagar tuh ker?.. hihii

Reply | Posted on 4/3/2009 3:31:12 PM
 

tety says ...
  awat aku sorang jek x dpt beg baru td.... :(

maya, kalo kakak tu pakai kt uitm, kompem ada org nk tempah gak tuh sbb pakai kain fr tpt berantu... hahahah

huhuh nti leh la usha designer beg ngn kakak tuh.. menariksss gak tuh...

Reply | Posted on 4/3/2009 7:43:40 PM
 

maya says ...
  jaja: a'ah.. cantikkan stripe.. saya pun suka

ciketon: buat mase ni saya tutup order.. sori.. kalau ade readymade nanti saya bgtau..

rahma: bukak gerai? hehe.. bag! bag! sape mau bag murah2?.. hehehe... anyway.. tq! sesekali turunlah kl, pi ikea..

ain: mestilah ori.. itula masalahnya.. takde gambar..

lyien: ni kursus pasal keusahawanan. siap sediakan modal lagi..

tika: tq! jemput minum..

azjie: iyalah.. nama pun designer bag.. itula.. ingat dah takde orang.. rupenye ade juga.. haha..

tety: haha.. ko tak cakap pun.. huhu..

Reply | Posted on 4/3/2009 9:07:30 PM
 

rina says ...
  saya x jeles sbb saya pn ada reversible beg ni gak...

Reply | Posted on 4/3/2009 10:31:07 PM
 

syazana says ...
  salam akak, xjual ke beg camni?huhu. cantik sgt! agak2 brape kalo jual? leh bajet2 ^__^

Reply | Posted on 4/4/2009 10:40:28 AM
 

ug says ...
  how to make an order?

Reply | Posted on 4/8/2009 2:34:22 PM
 

maya says ...
  to syazana & ug,

am so sorry i din take any orders for now...

Reply | Posted on 4/8/2009 9:47:06 PM
 

ug says ...
  if you do. PLEASE email me. :)

Reply | Posted on 4/9/2009 2:12:13 PM
 

ug says ...
  if you do. PLEASE email me. :)

Reply | Posted on 4/9/2009 2:12:20 PM
 

ug says ...
  if you do. PLEASE email me. :)

Reply | Posted on 4/9/2009 2:12:29 PM
 

ug says ...
  omg! sorry for the repeated post.

Reply | Posted on 4/9/2009 2:13:05 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 4 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server