HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

elman dan papa
Thursday, April 02, 2009
Posted on 10:43:15 AM | 10 Comments

cerita satu:
mulanya saya ingat apalah yang elman kosentratekan sangat dengan henpon papa tu. bila tengok rupanya dia tengah menyalin ejaan mickey mouse untuk disearch di youtube.

dari situ, pandai-pandailah dia pilih clip mana yang dia nak tengok.

tak apelah. ambik yang positif. sekurang-kurangnya dia belajar mengeja. jangan tengok clip yang bukan-bukan sudah.

cerita dua:
papa kata dia tak faham sms kawan dia. papa ingat kawan dia salah sms. tapi bila tengok 2 kali kawan dia tu sms, papa jadi pelik.

tiba-tiba, toink! ade lampu menyala di kepala. papa check sent item. rupanya elman send perkataan mickey mouse tu kat kawan papa yang kebetulan rajin mendownload movie. ape lagi, memang kena gelaklah sebab ingatkan suh download movie mickey mouse & car disney...

kekekeke..

nota kaki: tak sabarnya nak esok. dan lusa juga.


Corat-Coret, Anak-anak Kita | 10 Comments
 

rina says ...
  damia pn suka cite 'moush' gak...

Reply | Posted on 4/2/2009 11:05:54 AM
 

Wan says ...
  Syirah pulak panggil mini mau .. pelat bedo'oh anak aku tu..

eh camne dlm hp papa dia ada ejaan mickey mouse? jeng jeng jenggg

Reply | Posted on 4/2/2009 12:05:37 PM
 

maya says ...
  rina: hi 5!

wan: melly belum panggil ape2 lagik.. dia tengok je sambil joget2..
ejaan tu, elman lah yang suruh eja kan.. sebab papa dia kat atas.. papa dia malas nak turun ajarkan.. jadi papa dia taip kat henpon & suh elman tiru huruf2nya.. haha....

Reply | Posted on 4/2/2009 12:18:03 PM
 

jaja says ...
  budak2 skang ni bukan mcm kita dedulu. skang,kecik2 lg dah pandai guna komputer. anak sy pon suka tengok 'miki mof' club house, siap hafal dia punya hotdog dance.

Reply | Posted on 4/2/2009 2:23:15 PM
 

kv says ...
  ahahaha..bijak elman.

Reply | Posted on 4/2/2009 3:16:36 PM
 

ain says ...
  miska..muska ..mickey..mouse.. =)
bb dhiyy pon suker sangat tgk kartun tuh.. cerdik btul si elman tuh yek..kecik2 dah pandi search youtube ;)

Reply | Posted on 4/2/2009 3:17:27 PM
 

Wan says ...
  OO daku baru nak saspek incek saher jugak peminat tegar MM hehehe

Reply | Posted on 4/2/2009 3:17:57 PM
 

izah78 says ...
  salam..er maya calling for help...tuk peasant blouse tu tulisannya maya pakai backstitch kan..tuk yg bunga maya pakai stitch apa yer..pakai benang berapa lembar..saya nampak kat bunga dan tulisan tu macam ada 2 tone benang..err..pakai 2 warna benang ker..tolong..project tgh hold nih..tq in advance

Reply | Posted on 4/2/2009 4:18:12 PM
 

maya says ...
  jaja: itulah kan... cepat betul zaman berubah..

kv: hehe..

ain: dah ade tukang ajar, dia ok jer.. lagi suka ade..

wan: terpaksa gak wan.. dah hari-hari ngadap tu.. cam minat dalam paksa lah.. kekkekeke...

izah78: bunga tu saya tak tau nama stich ape.. tapi cam backstitch gak, cuma 3 baris untuk 1 kelopak.. jahit tengah, pas tu kiri, pastu kanan.. hehe.. suke2 imagine sendiri.. yg warna benang tu ikute kreativiti sendiri lah.. nak berapa lembar pun ikut suka nak tebal mana.. kalau kecik, buleh kurangkan benang.. kalau besar, guna 6 lembar pun ok gak.. sebab saya pun dah berapa ingat sebab dah tinggal lama.. huhu..

Reply | Posted on 4/3/2009 6:47:20 AM
 

izah78 says ...
  tengkiu maya

Reply | Posted on 4/3/2009 6:53:28 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 16 + 6 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server