HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

tragedi sebiji epal
Tuesday, March 31, 2009
Posted on 8:48:04 PM | 12 Comments

saya ada sebiji epal.
awak ada sebiji epal.
kalau kita tukar suka sama suka.
sekarang masing-masing tetap ada sebiji epal.

saya ada satu ilmu.
awak ada satu ilmu.
kalau kita tukar suka sama suka.
saya ada dua ilmu.
awak pun ada dua ilmu.

sekarang, sape nak tukar epal yang ada embroidery dengan singer saya? suara dia sedap tau.


Corat-Coret, Kisah Saya | 12 Comments
 

Lydia says ...
  alamakkk..tak paham le..hehehe..

Reply | Posted on 3/31/2009 9:03:44 PM
 

Sheila says ...
  Akak ada epal yang ada embroidery & akak gak ada singer...camana nak tukar tu??? Kalau akak bagi Maya epal yang ada embroidery, nanti akak dapat 2 singer.

Tapi Maya nak gak epal yang ada embroidery tu kan???... tukar ler singer yang sedap suaranya tu dengan dengan orang yang banyak epal dengan embroidery... kadar tukaran 1 singer = 250

Reply | Posted on 3/31/2009 9:53:21 PM
 

maya says ...
  lydia: hehe.. baca sekali lagi dan abaikan baris terakhir tu..

kak sheila: errmm... 1=25 ? errmmm.. susah juga matematik ni.. wan.. ko dah tere add maths kan.. tolonggg....

Reply | Posted on 4/1/2009 12:20:06 AM
 

rina says ...
  saya ada singer yang suara persis datuk CT... tanak ke... tp kalau awak nak kasi saya percuma singer yang boleh gigit tepi tu pun saya amat berbesar hati...

tp sebenarnya saya kurang faham sangat kiasan awak ni...

Reply | Posted on 4/1/2009 9:10:44 AM
 

Wan says ...
  1 singer = 250
Selepas di buat pengamiran, dan jugak proses kebarangkalian di nisbahkan dengan 250, rasanya jawapan dia ialah ..

Siti Nurhaliza pun pernah jahit baju guna mesin singer. Sekian...

Reply | Posted on 4/1/2009 9:22:03 AM
 

maya says ...
  rina: ape? saya pun kurang paham kiasan awak tu...

wan: sungguh bergeliga sekali otak mu itu.. aku sudah tau memang kamulah orangnya yang dapat menyelesaikan masalah matematik yang sangat sukar ini... terima kasih..

Reply | Posted on 4/1/2009 9:27:45 AM
 

Jurra says ...
  Alahai.. saya ni bab2 bahasa Melayu puitis ni gagal ler...

Ini bahasa Melayu KK, Maya.. awak trade-in la mesin singer tu.. pehtu.. Big Epal akan amik si Singer tu harga RM250.. So.. boleh angkat embroidery.. Kan kak shiela kan?? Kami sedia membantuuu tolong help F1 assist Maya dapatkan Epal idaman kalbu tu....

Reply | Posted on 4/1/2009 9:33:28 AM
 

maya says ...
  haha .. jurra....

iyer... bisa dibantu tapi............
harganya sangat menikam kalbu...... saya mahu yang tukar suka sama suka saja... yang tak perlu ditambah-tambah ringgitnya..

hehehhe.. ade ke?

Reply | Posted on 4/1/2009 9:36:25 AM
 

Wan says ...
  Apa Maya.. benarkah saya genius matematician itu? Eh terlebih sudah hehe

P/s- sheila n jurra saya gegurau sajer tau...

Reply | Posted on 4/1/2009 10:48:57 AM
 

jurra says ...
  ooo itu macam aaa... tapi rasanya si kak shiela tu boleh di ayat2 sikit tuu... hehehe.. mana tau.. mungkin tambah sikit aje ke.. cover kos.. cuba2 kot2 berhasil.. sebab kalau barter trade barangan Big Epal ni...rasanya ada ke org nak let go... makin sayang ade laa...

Reply | Posted on 4/1/2009 2:34:33 PM
 

jurra says ...
  wan.. saya pun ada juga mesin singer..hehehe.. kan singer femes.. tapi sian dia kedingingan.. berselimut je tiap hari..

sapa nak?? barter trade dgn ape yek??

Reply | Posted on 4/1/2009 2:50:31 PM
 

rahma says ...
  epal... teringat plak my first and last novel... tajuk dia trajedi buah epal.. kekekeee

Reply | Posted on 4/2/2009 11:54:41 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 2 + 10 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server