HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

melly dan kira-kira
Monday, March 30, 2009
Posted on 12:29:02 PM | 13 Comments

bila mama ajar satu dua tiga, inilah jadinya.

(huruf tegak tu suara mama. huruf condong tu melly ikut)

satu
atu

dua
apat

tiga
apat

empat
apat

lima
atu

enam
apat

tujuh
atu

lapan
apat

sembilan
papeyeh

sepuluh
yay!

tak betulkan dah.. sebab kalau betulkan pun, bunyinya sama... tapi saya percaya, apa yang saya sebut, tetap tersimpan di kepalanya.. bila sampai masa nanti, ia akan keluar dengan sendirinya.. hehe...


Corat-Coret, Anak-anak Kita | 13 Comments
 

ainee si ketua pari2 says ...
  btol tu!!chumelnyer melly

Reply | Posted on 3/30/2009 1:29:05 PM
 

Lydia says ...
  wakakakaka..kelakar la melly..sebijik cm anak lydia..aduuhh..sabo je laa..at least die dah boleh sebut..

Reply | Posted on 3/30/2009 1:36:07 PM
 

azie says ...
  hahaha..kelaka la melly....ehh..afiq pun same lebih kurang cenggitu..suke buat angka seniri...

Reply | Posted on 3/30/2009 1:40:01 PM
 

rina says ...
  adoiii geng nabil gak melly ni rupanya. mesti dpt gen dari mama skit2 ni. papeyeh tu yg tatahan.

Reply | Posted on 3/30/2009 1:47:29 PM
 

sue says ...
  he..hee..at least..ada juga kemahuan dia nak follow cakap akak tu..walupun lain bunyinya..hee..hee..comei melly ni...dengar dia mengira lg cute bunyi nya agaknya...

Reply | Posted on 3/30/2009 2:08:36 PM
 

rahma says ...
  duuiiiiii.... comelnyaaaaa..... ^-^

Reply | Posted on 3/30/2009 2:13:45 PM
 

Wan says ...
  Bravo melly... Tak lama lagi kita akan nampak melly mula mengomen blog mama dia, sebab dah reti kita verification box kat bawah ni kan... sbb melly ckp dia dah lama nak komen, nak buat kira2 tu yg payah sikit

eh macam diri sendiri je yg ckp.. tp saya rasa kalau ambik add maths mesti saya dah pass cemerlang disebabkan latihan ini

Reply | Posted on 3/30/2009 4:12:38 PM
 

maya says ...
  ainee si ketua pari2: hehe.. hai ainee si ketua pari2

Lydia: itu lah kan.. sebut jek lah asal sebut..

azie: hahaha.. esok2 berubah pulak lagi eh..

rina: melentur buluh biar dari rebungnya... wakakaka.. dia memang suke sebut papeyeh.. sikit2 papeyeh..

sue: melly memang suka ikut orang cakap... bila orang borak, dia pun sibuk nak borak & terjerit2 bila orang tak layan... suh layan jugak..

rahma: hah haa....

Wan: wakakakka... adakah ini tandanya wan tunjuk perasaan?

Reply | Posted on 3/30/2009 8:41:53 PM
 

izah78 says ...
  berapa umur melly yer..ari ni saya nak cuba buat baju peasant n stitching skali ikut tutorial maya..nak bagi gift pd orang baru..

Reply | Posted on 3/31/2009 10:00:16 AM
 

izah78 says ...
  maya saya tanya kat sini yer..kalo posting kat tutorial takut maya tak perasan..utk buat stitching tu maya ader ckp tulis atas kertaskan (maksudnya mmg 100% tulisan tgnlah yer)..saya selama2 nih mmg tak tahu cam mana nak copy dari kertas ke material..dia org kata pakai tracing paper tapi cam mana yer..:O..mmg tak tahu betul..

Reply | Posted on 3/31/2009 10:06:22 AM
 

izah78 says ...
  emm maaf tanya lagi..maya pakai benang apa yer..perle ke atau yg biasa buat crostitch jer..no 25 tu

Reply | Posted on 3/31/2009 10:10:04 AM
 

maya says ...
  izah,

melly sekarang setahun 7 bulan..

yg pasal nak copy gambar ke kain tu kan, saya tak guna tracing paper nisemua.. bukan nak kate tracing paper tu salah, cuma saya yang tak reti guna....

saya gune cara simple je... kalau tulisan tu saya nak cantik sikit, saya cari font kat internet then print atas kertas. lepas tu tambah lah bunga-bunga sikit... sebab kain yang saya nak buat baju tu putih & tak lah tebal, makanya saya boleh tekap je dari kertas tu...

benang pulak saya pakai benang dmc untuk crosstitch je..

Reply | Posted on 3/31/2009 11:00:29 AM
 

izah78 says ...
  saya dah potong kain tu ..elok jahit dulu ker or stitch dulu yer..

tq

Reply | Posted on 3/31/2009 8:04:36 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 2 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server