HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

saya tahu beg saya simple saja
Friday, March 20, 2009
Posted on 2:44:16 AM | 26 Comments

ya memang betul saya suka beg yang nampak senang. tak kisahlah senang jahit ke. senang mata memandang ke. senang simple ke. senang kesenangan ke.

tapi saya jeles dengan beg orang tu. corak kainnya sangat cantik dan design begnya pun sangat cantik. walaupun saya tahu, saya yang belikan kainnya jadi saya nak masuk bakul angkat sendiri. tapi.........

saya sangat merana sebab bila saya pergi ikea lagi, kain corak tu dah habis.
sila gelakkan saya sekarang.

takpe. walau pun entrynya dah lama dan saya baru nak cakap hari ni, tapi percayalah, sudah lama saya pendamkan perasaan. harap-harap saya tenang selepas saya melepaskan perasaan di sini.

terima kasih wan z.. err... takde kain lebih ke? haha! ok. tak lawak tapi saja nak gelak.

tak pe lah.. layankan saja beg ni.

reversible juga.


Made by Maya, Bag, Sewing Corner | 26 Comments
 

rahma says ...
  simple but adorable!!! keep up the good work ya!!! ^0~

Reply | Posted on 3/20/2009 8:06:52 AM
 

jannah says ...
  nice maya.....saya nak pandai menjahit juga.....tapi mesin jahit pun takde....ooo..kenapa mesin jahit mahal sangat ekkk........

Reply | Posted on 3/20/2009 8:51:46 AM
 

maya says ...
  rahma: tq tq tq..

jannah: sebenarnya mesin jahit tak lah mahal sangat (kecuali janome pujaan hati saya tu).. kalau setakat jahit lurus & jahit simple, saya suggest brand singer.. kalau nak banding, harganya lebih murah dari kebanyakan henpon di pasaran.. lebih murah dari dslr.. dan lebih murah dari kebanyakan bag coach & lv.. hehehhe...

Reply | Posted on 3/20/2009 9:15:20 AM
 

faihah says ...
  maya, sy pun suka le tgk hasil kerja awk ni...hari2 sy dtg sini tau...gerammmmm sgt....sy pn mcm jannah jgk, nak pndai menjahit tapi bila tgk rege mesin jht, trpendam hasrat dulu...huhuhu....

Reply | Posted on 3/20/2009 9:23:11 AM
 

Orang itu says ...
  Maya, sungguh tak sesuaii stetment awak. Saya yg jeles dgn beg-beg awak tau. Sampai saya tak dapat tidur siang disebabkan beg pohon kayu tu (eh dpt yg lian pun jadi). APe tah lagi beg di atas ini.. tidakk tidakkk (sungguh drama queen sekali hahahaha)

tapi saya nak gelakkan awak pasal kain tu.. 1, 2 3 muahaha . Ok tak boleh gelka over sbb nanti ada org tak mau bagi say akirim kain lain. Apa pun terima kasih sbb awak yg pilih kain tu.. mmg i like!

Reply | Posted on 3/20/2009 9:33:31 AM
 

kaezrin says ...
  sy suka bag ini..and yes kain itu dh abis...

Reply | Posted on 3/20/2009 10:08:13 AM
 

sue says ...
  sue pun suka dengan bag tu..walupun simple..tapi nampak lawa sgt...Mana nak carik kain yg lawa cam tu ya kak..

Reply | Posted on 3/20/2009 10:14:17 AM
 

zety says ...
  cantiknya beg ni. cun!

Reply | Posted on 3/20/2009 10:52:54 AM
 

lian says ...
  now nih lian jeles sgt ngan kak maya! =P lawa neyr fabby

Reply | Posted on 3/20/2009 11:40:37 AM
 

rina says ...
  cantiknya beg ni...

Reply | Posted on 3/20/2009 2:17:04 PM
 

maya says ...
  faihah: takpe takpe.. pelan2..

orang itu: yer lah.. yerlah, awak cantik. (nyesal ari tu tak caj double)

kaezrin: mekasih.. kan.. banyak baran dah habih kat ikea tu.. saje je tau..

sue: buleh cari di ikea. ada banyak cois..

zety: mekasih...

lian: lian lian.. awak punye fabby lagik cun cun..

rina: mekasih daun keladi.. pas ni dah buleh buat sendiri.. haha!

Reply | Posted on 3/20/2009 2:25:52 PM
 

jaja says ...
  wah...yg ni tanak give away ke?

Reply | Posted on 3/20/2009 2:26:04 PM
 

maya says ...
  jaja: banyak la ko hari2 nak give away.. bengkok mak.. hahaha..

Reply | Posted on 3/20/2009 2:30:33 PM
 

Aleesa says ...
  walaupun simple.. tapi tatap menjadi pooojaaan hati ku (yg tu dialog pak aziz sattar)

Reply | Posted on 3/20/2009 2:42:28 PM
 

ayu says ...
  cantikla maya..simple tapi menawan:)

Reply | Posted on 3/20/2009 5:31:33 PM
 

azie/lilo says ...
  cantik apa, tote bag tu. cuma beg 'orang tu', kaler dia agak meriah sket. saya pun mengidam fabby tu. dah abis eh kat ikea, i thnk ni sbb semua blogger pi borong kain2 ikea la.

maya guna mesin jahit brand apa eh? me masih tercari2 mesin apa yg best.. janome (epal) or bernina ek.. currently pk singer yg dah umur 12-13 tahun.

Reply | Posted on 3/20/2009 5:49:49 PM
 

lyein says ...
  aku yg umah agak dkt ngan ikea ni, dr start ikea sale spi skang tak jengah2 lg..aku takot nafsu aku membuak2 nk mengirai duit..kesimpulannya mmg aku tak terjahler kan...

ape kena mengena ayat penyata aku ngan bag ko erk maya?? layan jelah...

Reply | Posted on 3/20/2009 5:54:51 PM
 

maya says ...
  aleesa: ape? lobang hidung ke? hehe

ayu: tq!

azie: a'ah dah abih.. mungkin lepas sales keluar balik kot.. tapi rege asal lah.. saya guna singer.. yg dah berumur 8 tahun.... tapi dia pernah rehat bertahun2 juga lah masa saya rajin sangat dulu...

lyien: ade.. kata kuncinya adalah ikea.. haha

Reply | Posted on 3/20/2009 5:57:01 PM
 

azie/lilo says ...
  ho ho.. satu geng ler eh, singer.. penah htr serbis kat singer saujana tu tak? ok tak? lepas ni kena rajin2 jengah ikea gamaknya.

lyien : ruginyer tak gi ikea slalu, rumah dekat plaks tu

Reply | Posted on 3/20/2009 6:12:22 PM
 

sol says ...
  maya,
cun laa beg tu. i loike~~

uwaaa nk pi ikea. apakan daya daku jauh. kirim kt maya jelaa aci x ahaks ;p

Reply | Posted on 3/21/2009 4:31:44 AM
 

maklang says ...
  memang cantek2 rekaan Maya..kalau lah maklang ada skill camni..kan ke best!

Reply | Posted on 3/22/2009 10:13:49 AM
 

tini says ...
  Salam..just 'jumpe' this kewl homie..good job Maya!! wondering whether Maya juai these bags..

Reply | Posted on 3/23/2009 12:23:11 PM
 

Mrs LVoe says ...
  sis, just found out ur blog..

speechless tgok ur totebag.. sis jual ker bag nie? sha nk beli :-)

Reply | Posted on 3/25/2009 4:37:25 PM
 

maya says ...
  salam.. sori semua.. saya terlepas pandang lak komen2 kat sini..

sori ye.. beg ni saya tak jual.. insyaallah bila2 kalau ada beg untuk dijual, saya bagitau yer..

Reply | Posted on 3/25/2009 4:45:39 PM
 

rinaabdullah says ...
  maya.. if u can share.. berapa meter material needed to make this bag.. ingat nak try to sew this.. by following ur tutorial...

Reply | Posted on 4/1/2009 12:48:37 PM
 

maya says ...
  hi rinaabdullah,

for reversible with 2 different pattern, u'll need 0.5m each...

Reply | Posted on 4/1/2009 12:51:55 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 15 + 7 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server