HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

bagai buku dengan bookmark
Tuesday, March 17, 2009
Posted on 6:22:56 PM | 9 Comments

ni lah antara bookmark yang saya buat untuk satu entry suatu masa dulu.

kalau kamu suka, kamu boleh klik di sini. mana tahu ada rezeki buleh dapat FREE pulak, kan?

ok. buku atas tu bertajuk The Embroidery Stitch Bible.

buku tu sangat berguna pada saya dan bagi saya macam-macam idea embroidery. dari yang paling simple ke yang complicated. nak jadi cantik, tak semestinya complicated. sesimple backstich pun buleh jadi objek yang sangat menarik.

gambar pun banyak dan di ajar satu-satu macammana nak buat bermacam-macam jenis stitch tu.

sila beli The Embroidery Stitch Bible kalau kamu suka. saya suka!


Made by Maya, Buttons, Books | 9 Comments
 

sue says ...
  Alaaa..bookmark tu cute nyer...Akak...thanks..share tutorial kat sini...sungguh bermurah hati...

Reply | Posted on 3/17/2009 6:46:31 PM
 

mas says ...
  wah...cute sungguh si penanda buku etw....buku tue pon daku suka....huahua...tapi leceh skit la nak beli kat Amazon tue...nak kene lagie CC hubby dah tak kene bagi mas pakai :(

Reply | Posted on 3/17/2009 9:10:30 PM
 

azie/lilo says ...
  betul laaa.. bagai buku dgn bookmark, sinonim sekali.

errkkk.. buku tu part of hadiah giveaways gak ker (comes together ngan bookmark), ahaks....

Reply | Posted on 3/17/2009 10:27:38 PM
 

rahma says ...
  hhhmmm... will sure to buy that book someday. am really adore that book mark!!! ooo... please... please... please... let me be the one who win it...!! ^0~

Reply | Posted on 3/18/2009 9:38:07 AM
 

nur says ...
  tak penah lagi try beli buku ol. mesti byk idea dlm tuh.. huish.. nih yang nk try nih..

Reply | Posted on 3/18/2009 12:19:04 PM
 

lian says ...
  maya... tau x mane nak dpt DIY cover button.. yg slalu org wat cover button tuh pki fabric sendiri.

Reply | Posted on 3/18/2009 2:21:05 PM
 

maya says ...
  sue: mekasihh... tunjuk lah hasilnya bila dah buat tutorial tu.. saya nak tengok gak..

mas: tq. try tengok kat mph pun ade.. memang berbaloi sangat lah beli buku ni..

azie: owh.. tidak!

rahma: sila-sila..bookmark tu, buat sendiri pun buleh.. nanti bila-bila ada masa, saya buat tutorial yer..

nur: sila try.. pasti menyelerakan..

lian: ada jenis butangnya.. try tanya kat kedai jahit..

Reply | Posted on 3/18/2009 4:49:47 PM
 

Can you grow taller with exercise? says ...
  Hello there! Do you know if they make any plugins
to assist with Search Engine Optimization? I'm trying to get my blog to
rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good results.
If you know of any please share. Thanks!

Reply | Posted on 9/2/2017 5:04:38 PM
 

How much does it cost to lengthen your legs? says ...
  Outstanding story there. What happened after? Good luck!

Reply | Posted on 9/3/2017 1:41:03 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 10 + 7 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server