HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

yay! signature
Friday, March 13, 2009
Posted on 3:48:40 PM | 19 Comments

ini banner lama saya. rasa rindu pulak...

dan.. yay! saya dah ada signature...

saya tengok ramai bersignature.. saya pun nak turut serta..

;-)


Corat-Coret, Kisah Saya | 19 Comments
 

rina says ...
  siap kaler ada bunga lagi... sungguh tak aci...

Reply | Posted on 3/13/2009 3:52:22 PM
 

maya says ...
  ler.. apelak tak aci? kalu aci kena bukak pintu.. :p

Reply | Posted on 3/13/2009 3:53:58 PM
 

Wan says ...
  ye, mula tgk mrsnoba, lepas tu odz, lepas tu elin... so aku pun buat jugak...aku dah try nak masuk kat edit html (kat main index tu) tp tak berjaya.. kena buat setiap kali post entry? ah leceh. tp takpe. update pun sebulans ekali hehe

Reply | Posted on 3/13/2009 4:02:34 PM
 

maya says ...
  ahahaha .. wan..
aku dah lekatkan kat situ.. tak yah buat tiap kali entry..

& pesal ko update tapi aku takleh komen? ni betul tak aci..

Reply | Posted on 3/13/2009 4:20:02 PM
 

Aleesa says ...
  uwaaaaaa nak jugak!!!! jelesnya siap ada kaler, ader bunga btul tu sungguh tak aci!!! maya.. maya.. kiter nak... *wink*

Reply | Posted on 3/13/2009 4:46:31 PM
 

rina says ...
  tgk ada gak geng aci2 bukak pintu ngan aku... saya bukak pintu depan... awak bukak pintu dpn ek aleesa... sesuka hati jer aku. muahahaha

Reply | Posted on 3/13/2009 5:02:38 PM
 

Aleesa says ...
  A'ah lah Rina buka pintu depan.. siap tekan door bell lagikkk...

Reply | Posted on 3/13/2009 5:04:57 PM
 

Wan says ...
  Maya, yeayyy aku dah berjaya buat signature ada gambo kat tepi, dan bejaya jugak lekat terus kat situ.. comel kan

Reply | Posted on 3/13/2009 5:12:42 PM
 

Aleesa says ...
  Uwaaaaa jelesnya....

Reply | Posted on 3/13/2009 5:18:29 PM
 

rina says ...
  konzz ajar aku...

Reply | Posted on 3/13/2009 5:28:28 PM
 

maya says ...
  aleesa: wah! aleesa jeles ni dah bagus.. sebab awak lagi tere mendeco2 nih..

rina: muahahahha... nak kurung2 pun jangan lupe bagi makan..

aleesa lagik: muahahahha

wan: comel giler tu wan.. pas ni wajib update entry hari2 okeh..

aleesa lagik: kamu buat ler... malu-malu pulak dia..

Reply | Posted on 3/13/2009 5:29:30 PM
 

~azie~ says ...
  seweeettt laa banner lama maya, naper tak guna semula ?

camner cara nak wat signature mcm maya & wan tu eh? ada tutorial kat mana2 tak ? share ler...

Reply | Posted on 3/13/2009 6:19:36 PM
 

maya says ...
  azie, banner tu saya tak guna lagi lepas dah boring dulu.. :p

signature tu, just gambar jer.. gambar bunga tu saya lukis guna photoshop.. pas tu tulis nama guna photoshop gak.. pas tu letaklah kat situ.. tak taulah kalau wan ade cara lain.. ;)

Reply | Posted on 3/13/2009 7:39:54 PM
 

jaja says ...
  apsal sy tak terfikir nak wat cenggini ek? nak buat jugak la :-P thx maya, for sharing the idea :-*

Reply | Posted on 3/14/2009 8:06:01 AM
 

iamja says ...
  ehh aku pun nak buat signature jugaklah.. cemana nak buat ekk.. guna photoshop la kan..

Reply | Posted on 3/14/2009 9:52:34 AM
 

maya says ...
  jaja & ja: sila la buat.. senang je..

Reply | Posted on 3/14/2009 11:12:05 AM
 

Wan says ...
  Saya pulak guna paint jer... pada yg tadak PS buleh buat guna paint..

save signature, n jugak icon mana yg ada (image anak2 ke, atau icon yg disurf kat internet) , bukak guna paint file icon tu.. lepas tu under tab "edit" pilih paste from .. n then choose file signature sendiri (sebab kat PC saya tak lawa font dia)... paste jelah kat mana2 korang suka...

kalau file icon tu canvas dia kecik tak boleh tampal signature tu, besarkan width atau height under tab "image" pilih attributes... kecik or besar iamge tu boleh resize juga ... senang je buatlah, x sampai 5 minit siap

tumpang eh maya.. utk yg takde photoshop...

Reply | Posted on 3/14/2009 3:27:06 PM
 

Wan says ...
  Ok ni baru buat utk odz



tumpang eh maya sebab saya tak de blog hehe

Reply | Posted on 3/14/2009 3:28:08 PM
 

maya says ...
  no prob wan..
i like!

Reply | Posted on 3/14/2009 4:04:43 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 5 + 9 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server