HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

felt for experiment
Sunday, March 08, 2009
Posted on 6:48:10 PM | 6 Comments

ingat tak?

remember the colorful felt for my next experiment few years weeks back?

yeah.. here goes..

dah lama saya simpan gambar idea yang saya cedok dari internet ni. sebelum saya ada satu pun felt. dan sebelum saya tahu namanya felt. gembiranya saya rasa akhirnya saya dapat laksanakan cita-cita saya. walaupun banyak lagi yang saya kena belajar. terutamanya bahagian bulat yang kecil tu. saya tak biasa menjahit bulatan kecil menggunakan mesin. tapi mesin tu betul-betul menjimatkan masa saya.

tapi, bulat atau lonjong atau bergerigi atau terkeluar landasan sekali pun, mari kita namakannya seni. jadi saya dapat lari dari membetulkan bahagian-bahagian yang nampak macam cacat.

tak cacatlah, itu seni.


Made by Maya, Felt Creation, Special Project | 6 Comments
 

alviana says ...
  so cute!!!
i cant see any flaws on it. looks perfect for me.
lovely colors. :)

Reply | Posted on 3/8/2009 11:34:59 PM
 

maya says ...
  hi alviana... tq so much.. the copy cat thing, is not only the idea but together with the colors.. lol!

Reply | Posted on 3/8/2009 11:48:20 PM
 

Wan says ...
  comels! ya mari kita namakan seni sbb mmg nampak berseni..

p/s- kain felt ni tepi dia takkan terburai ke?

Reply | Posted on 3/9/2009 12:49:25 AM
 

malika says ...
  cute lah,dont take this wrong,tp apesal i nampak mcm telur goreng mata kerbau ha?

Reply | Posted on 3/9/2009 10:21:28 PM
 

maya says ...
  wan: ya ayat ko pun berseni. insyaallah tak terburai lah...tapi kalau dicarik-carik mungkin terburai jugaklah..

malika: haha! agaknya u tengah lapar kot? hehe..

Reply | Posted on 3/10/2009 6:59:45 PM
 

suhida says ...
  salam..comey arrr awak buat tu.mana nak cari kain felt ni ek..

Reply | Posted on 7/9/2009 5:42:49 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 4 + 6 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server