HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

kisah sebenar
Monday, February 23, 2009
Posted on 9:56:07 AM | 11 Comments

sebelum keadaan semakin melarat, eloklah kiranya hamba menerangkannya di sini.
tote bag itu diorder oleh kawan-kawan hamba setelah mereka terpesona bila melihat hamba terlalu anggun menggayakannya di majlis perjumpaan MJ baru-baru ini.

oleh kerana mereka yang mengorder, maka ianya seperti menjual dan membeli tanpa kos-kos tersembunyi. yang ada adalah kos kain dan upah menjahit, mengikut kadar kebest'an jahitan hamba sahaja.

list dimulakan oleh elin yang hamba sebenarnya merasa malu dan segan bila totebag hamba berada di sebelah handbagnya.. hamba hanya menutup perasaan malu dan segan hamba dengan senyuman semanis madu asli.

tiba-tiba keadaan seperti tidak terkawal bila hamba mendengar perkataan-perkataan "hamba nak! hamba nak!" sampai hamba hilang kawalan pendengaran dari mana suara-suara itu datang. setelah diteliti dan diamati, hamba dapati ianya dari tuan hanis, tuan rina, tuan tety dan tuan gee.

kebetulan esoknya hamba ke area ikea dan hamba pun membelilah kain-kain tambahan yang diperlukan. hamba tak beli banyak sebab harga kainnya yang amatlah mengganggu fikiran hamba. setelah dipotong-potong, maka hamba dapati bolehlah hamba membuat sehelai lagi totebag. dan telah dicop oleh tuan lin. maka kesemuanya 6 helai.

ketika ini, ada kain yang lebih lagi. tapi tak cukup 3 jenis kain yang hamba guna untuk design tote bag terkini hamba tu. tuan rina pun ada tanya lagi. tapi hamba rasa, nak beli kain lagi untuk tempelan-tempelan kecil amatlah tak berbaloi kerana hamba tak suka harga kain tu.

hamba boleh buat lagi, tapi mungkin design lain sikit. itupun kalau tuan ja, tuan has & tuan rina mahu. minta maaf atas kekasaran bahasa dan kalau-kalau menyinggung perasaan tuan hamba-tuan hamba sekalian. yang baik datangnya dari Allah Yang Maha Esa, dan yang buruk datangnya dari hamba sendiri.


Corat-Coret, MJ, Kisah Saya | 11 Comments
 

Wan says ...
  aku last week nak order pun ko taknak, tp aku tak tersinggung sebab ko dgn baik hatinya buat tutorial tu.. tapi kain tak beli2 lagilah.. project sedia ada terbengkalai lagi ni

Reply | Posted on 2/23/2009 10:18:09 AM
 

iamja says ...
  oo camtu citernya.. tak kisah maya.. bila2 siap pun ok. aku tak urgent. :)

Reply | Posted on 2/23/2009 11:00:12 AM
 

maya says ...
  wan: sila buat

ja: eh, soalan aku, takpe ke kalau design lain sikit?

Reply | Posted on 2/23/2009 11:37:55 AM
 

ummizz says ...
  alahai maya.. aku saje je hari tu... tapi kalau takde pun takpe, sbb ko dah bermurah hati buat tutorial bag tu..
anyway, kalau ada gak lebih2an ke, tak kisah la, kecik tapak tangan, stadium shah alam aku tadahkan.. ehehhee

Reply | Posted on 2/23/2009 12:01:54 PM
 

maya says ...
  has: trylah buat has.. senang je nak buat.. :D errmmm.. uh! nak kene penuhkan stadium shah alam ke?

Reply | Posted on 2/23/2009 1:27:44 PM
 

kaezrin says ...
  aku dgn happynyer happy sbb aku mmg tak malu nk tanya maya bag nyer itu..aku suke la....aku mmg hantu...

Reply | Posted on 2/23/2009 1:37:57 PM
 

rina says ...
  aku dpt seketoi tu pn jadilah...

Reply | Posted on 2/23/2009 5:27:25 PM
 

maya says ...
  elin: bag telah dihantar tadi.. :D mekasih! happy happy

rina: hehehhe.... lebih kurang je ngan buat paperbag kot.. cube bg tutorial paperbag, mane tau same.. hehehhe..

Reply | Posted on 2/23/2009 7:03:08 PM
 

azie.. says ...
  maya...dah tutup order ek?...kalau ada lebih nak gak..tp x urgent so jgn tergesa2 lak....kalau xde pun xpe...x kecik ati pun...

Reply | Posted on 2/24/2009 9:40:23 AM
 

iamja77 says ...
  design lain pun ok. aku tak tergesa2. anytime pun ok.

Reply | Posted on 2/24/2009 2:14:32 PM
 

ummizz says ...
  betul3x.. tutorial paper bag takde lagi kan.. tak bleh jadini

Reply | Posted on 2/24/2009 10:19:37 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 6 + 6 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server