HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

tote bag saya
Sunday, February 15, 2009
Posted on 11:17:40 PM | 16 Comments

dah seminggu dah saya guna tote bag ni walaupun tak hari-hari. biasa saya guna weekend saja. design pun biasa-biasa je. lama dah saya simpan kain tu, dan simpan hajat nak buat. baru minggu lepas berkesempatan buat, itupun saya gagahi juga sebab nak bawak barang anak-anak saya masa balik kampung tu. dah boring dengan handbag saya.

sabtu lepas saya bawak ke MJ Gathering. pun sebab nak isi baju-baju anak-anak saya yang ada acara mandi manda sebab malas nak bawak beg banyak-banyak padahal tu pun banyak jugak beg saya bawak termasuk beg plastik yang isi pelampung dan lagi hadiah besar dan beg bungkusan makanan sampai gee tolong hantarkan ke kereta (tarik napas). terima kasih gee.

tak sangka pulak ada yang berkenan. elok pulak hari ni saya ada meeting untuk reunion kat the curve. boleh singgah ikea cari kain lagi. dah siap potong pun kain untuk patchwork depan tu. layannnn....


bahagian depan


bahagian belakang


bahagian dalam.
malas tukar benang sebenarnya, tapi ok juga lah..

nota kaki: order ditutup. wan pun buleh buat sendiri sebab takyah jahit tepi.


Made by Maya, Bag, Sewing Corner | 16 Comments
 

hanis says ...
  aku masuk dlm list kan? terima kasih. nak tangkai pjg cam datin elin eh. haha byk songeh plak. cop! rina dpt exchange gift tote beg ke?

Reply | Posted on 2/16/2009 12:19:59 AM
 

maya says ...
  yer.. nama hanis tersenarai.. tangkainya saya dah potong juga, semua saya kasi sama panjang macam elin punya...

wakakakak... exchange gift tu kan ke kotaknya paling kecik antara semua gift2 yg ada.. mana muat ini beg masuk situ...

rina dapat tapi kene bayar.. :p

Reply | Posted on 2/16/2009 12:34:07 AM
 

hanis says ...
  yahoo! mmoahh haha. ooo bkn totebag ke rina dpt. semua mj diwajibkan amek gmbr slps balutan dibuka!

Reply | Posted on 2/16/2009 12:51:08 AM
 

iamja77 says ...
  aku pasan beg nie. dlm hati aku cakap.. cantik giler.. tapi lupa nak tanya.

betul betul.. sokong hanis. kena buat entry apa hadiah yang anda dapat kan..

Reply | Posted on 2/16/2009 8:14:05 AM
 

tety says ...
  adakah oder aku termasuk dlm senarai??? huhu aku pun dpt tangkai panjang ala2 LV tu ker???

p/s : Hanis, tu mcm kena tag eh?? hadiah aku sampai2 rumah, danial yg cargas bukak.... huhuhu

Reply | Posted on 2/16/2009 8:31:14 AM
 

rina says ...
  hooray... aku rasa aku termasuk dlm list itu.

Reply | Posted on 2/16/2009 8:48:05 AM
 

elin says ...
  aku top of the list kan..maya sempat tak dpt sebelum 1/3 nih...siap mengader2 nak cepat...boleh la erkk????

Reply | Posted on 2/16/2009 12:05:15 PM
 

maya says ...
  hanis: moahhh jugak. aku amik gambar dr pesbuk nanti jangan mmintak pengeras tau.... hahahah

ja: ja sajelah tu... kekekekek.. sokong hanis gak sebab aku dah buat.

tety: ada masuk... a'ah.. tangkai lv (sama tang panjangnya jek lah... muahahah...)

rina: hooray! tupperware aku jangan lupe yer..

elin: yeah.. most of the top.. buleh2.. minggu ni jugak aku siapkan.. eh.. hang nak butang cemane? aku punye tu memang dah ada butang. ke cemane?

Reply | Posted on 2/16/2009 11:04:15 PM
 

Wan says ...
  Maya, ada tutorial dak?
Wah aku tanya seguni, tapi nak gerakkan tgn buat, aiseh..

Reply | Posted on 2/17/2009 9:16:40 AM
 

lian says ...
  maya! its a great combination ok!! =) nice

Reply | Posted on 2/17/2009 10:17:42 AM
 

maya says ...
  wan: takyah tutorial.. ko gunting kain, pastu cantum2 jer..

lian: tq so much!

Reply | Posted on 2/17/2009 11:05:35 AM
 

lyein says ...
  maya aku rs masa ni aku tgh bungkus makanan...aku tak dgr pn pasal order2 ni..aku npk korang try2 je..agak2 aku sempat lg tak order??? nak jugaakkk plzzzzz.....

Reply | Posted on 2/17/2009 4:53:26 PM
 

maya says ...
  lin...
aku siapkan 5 ni dulu.. kalau ade kain lebih aku buatkan yer...

Reply | Posted on 2/17/2009 5:04:21 PM
 

malika says ...
  maya: u guna kain heavy cotton yea? where to get the supply from? can u please suggest? btw..i like your work

Reply | Posted on 2/18/2009 9:16:01 AM
 

maya says ...
  malika,
ya betull. yang ni saya beli di ikea. & tq ;)

Reply | Posted on 2/18/2009 9:29:03 AM
 

What is the tendon at the back of your ankle? says ...
  That is really interesting, You're an overly
skilled blogger. I've joined your rss feed and stay up
for in search of extra of your magnificent post. Also, I've shared your site in my social networks

Reply | Posted on 9/3/2017 12:19:14 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 13 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server