HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

tote bag untuk melly
Saturday, February 07, 2009
Posted on 8:42:29 PM | 12 Comments

mungkin memang begitu perangai anak perempuan. pantang tengok handbag saya, cepat saja diambil dan diseret. paling seronok bila dapat dipunggah. habis segala tok nenek dan isi perut doremon keluar. ya! saya perlu berbuat sesuatu.

baru saya perasan, masa elman kecik dulu, rasanya, banyak dapat beg free. beli diapers dapat beg free. beli susu dapat beg free. sekarang ni dah takde pulak.

makanya, saya pun memunggahlah kain-kain perca yang saya simpan, lebihan-lebihan baju-baju kurung dan gaun yang pernah saya buat dulu. dicantum-cantum, terhasillah beg comel ini untuk melly. ok. melly punya, walaupun saya dah pakai tadi sekejap, sewaktu ke rumah kawan saya. oklah, untuk saya, saya buat lain. kain dah lama beli, tapi malas betul nak gunting pun.

beg ni reversible. luar dalam boleh pakai. tapi sebab kain yang diguna untuk luar dan dalam sama, jadi tak nampak sangat bezanya. cuma, satu lebih polka dot. dan satu lagi lebih bunga.

bawah ni gambar melly kononnya nak keluarlah tu. dah siap salam semua.. tengah babai lah tu.. amboi dah tak sabar sangat nak pi jalan sendiri yer.. aiseh lupe pulak nak pakai topi.

untuk makluman wan, bag ini tidak memerlukan jahit tepi. sila-sila..


Made by Maya, Bag, Sewing Corner | 12 Comments
 

tety says ...
  nti leh wt tote buh reben beso laks...

huhu sib baik la abang jenis redho... asik2 mama wt utk adik....

kalo danial lak, kalo beli brg utk armand, die akan tnya die punya gak.... aduyai....

Reply | Posted on 2/7/2009 10:26:35 PM
 

maya says ...
  entah yer.. baru perasan, tak pernah pulak dia mintak suh buat apa2.. dia tak amik pot pun pasal barang2 pompuan or barang2 buatan sendiri ni... yang dia tau, shopping! haha.. sib baik adik tak reti shopping lagi.. & kalau nak tau, mainan adik takde pun.. yg ade, mainan abang, adik tumpang main..

Reply | Posted on 2/7/2009 10:48:59 PM
 

rina says ...
  kain tu cam kenai jer... nak kena ambik pengeras ni nampak gayanya... hahaha

Reply | Posted on 2/8/2009 12:46:03 AM
 

iamja77 says ...
  aku ingat aku pernah buat beg untuk kelas kemahiran hidup aku masa form 2 ke form 3. Mak aku la tolong buat. Kakakka..

cantikla maya.. sweet sangat

Reply | Posted on 2/8/2009 1:08:19 AM
 

maya says ...
  rina: pelanduk 2 serupa kot. hahahha.. eh.. mek punye ke? nak pengeras ke? nape? tak cukup keras ke? :P

ja: tq. dulu kemahiran hidup aku takde buat jahit2 ni.. yg aku buat pertukangan & elektrical je.. suka tgk kawan2 yg dok buat baju & cookies..

Reply | Posted on 2/8/2009 10:03:24 AM
 

lian | lilstitchy says ...
  maya! mane nak dpt polka dots!! cute gilenih!

Reply | Posted on 2/8/2009 4:07:15 PM
 

Wan says ...
  beberapa hari lepas aku tlh mencari dan mencari entry yg aku ada tnaya pasal jahit tepi tapi tak jumpa2... ulanglah balik jawapannya maya

pasal jahit beg ini, aku punya tudung pun ada 5/6 lai yg kononnya beli utk buat sendiri tak buat2.. aku tgh malas buat apa saja termasuk memasak... huhuhu

Reply | Posted on 2/8/2009 9:50:52 PM
 

Wan says ...
  eh dan jugak memerlukan kain walaupunt ak perlu jahit tepi, nak sedekah kah??

Reply | Posted on 2/8/2009 9:52:07 PM
 

maya says ...
  lian: tq! ni kain perca. tapi kat kamdar pun ade polka dot..

wan: hehehe.. entry topi tu ke? ye.. tak perlukan jahit tepi.. ape2 yg reversible ni memang tak yah jahit tepi sebab semua akan sorok kat dalam..

takpe.. layanlah dulu malas tu.. dah kebah karang, jahitlah sampai 3 pagi pun.. heheheh.. nak kain ke? kene kebahkan malas tu dulu.. bila dah kebah, taulah kat mana kedai kain.. muahahaha...

Reply | Posted on 2/9/2009 6:17:07 PM
 

lian | lilstitchy says ...
  hahahaha yer ker!! alaa xsempat nak merayap lg nih! ok maya thanx! lian pon bru siapkan beg=P tp xcute mane pon =( hehe

Reply | Posted on 2/10/2009 10:36:52 AM
 

Wan says ...
  cit, kedai kain saya tak mau, saya mau kain FREE dirumah anda muahaha..

soalan aku - kalau tak jahit tepi (untuk baju biasa) tak bolehkah? Malas la aku nak hantar upah jahi tepi everytime nak menjahit, mcm nak beli je mesin jahit tepi ni, tapi takut kena samdol dgn tok laki, sebab dia pund ah tegur tak nampak rupa mesin sebulan dua ni.. muahahha

Reply | Posted on 2/10/2009 7:25:05 PM
 

maya says ...
  wan,
buleh2.. meh laa datang..
baju biase eh? kalau rase ok, tak pe lah tak jahit tepi... nak lg elok, guna gunting zigzag tu.. jd tak berbulu sangat.. pssttt.. wan beli je mesin jahit tu.. aku ari tu gitu gak, padahal, aku beli guna duit aku sendiri pun.. ampeh je.. aku cakap kat dia, taulah aku nak dapatkan balik duit mesin jahit tu.. ego punya pasal, alhamdulillah, aku dapat balik.. yg hampeh, bila dah dapat balik, aku stop.. muahahaha...

Reply | Posted on 2/10/2009 10:33:37 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 8 + 8 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server