HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

nasib mentimun
Thursday, January 29, 2009
Posted on 10:21:56 AM | 10 Comments

sesuatu yang teruk berlaku dan kamu menangis semahu-mahunya. keesokkan paginya, ketika mengadap cermin kamu nampak muka kamu sungguh sembab. memang nasib kamu muka kamu senang sembab. kamu perlu ke pejabat juga pada hari itu. tapi kamu tahu kamu malu untuk bertemu rakan sekerja dengan muka begitu.

apa yang perlu kamu lakukan? ambil timun dan hiriskan nipis. letak pada mata kamu barang 15 minit. kamu pasti gembira dengan hasilnya.

rasanya saya pernah baca pasal tips ni di blog elin. baru-baru ni, barulah saya dapat praktikkan. itupun selepas saya kerahkan seseorang ke kedai. sebab tiada stok timun di rumah.


Corat-Coret, Tips dan Petua | 10 Comments
 

rina says ...
  adib penah bgtau nk letak timun kt mata dia... tp aku sokmo jer lupa beli. aku pn tatau mana dia tgk org letak timun kt mata. hehehe

problem bertandang lagi ke...

Reply | Posted on 1/29/2009 11:23:58 AM
 

maya says ...
  kekekkekeke... tu yg sebelum ni lah...

Reply | Posted on 1/29/2009 11:26:15 AM
 

ummizz says ...
  mmg berkesan, aku pun praktik kan jugak.. kat peti sejuk aku sentiasa ada stok mentimun sbb aku suka buat ulam. hehe

Reply | Posted on 1/29/2009 12:22:48 PM
 

elin says ...
  petua tuh mmg menjadi kan...

Reply | Posted on 1/29/2009 12:36:05 PM
 

iamja says ...
  oo aku baru tau petua ini. aku ingat utk elak mata bengkak bukan sbb nangis.. tapi sbb nangis pun bleh ekk.. boleh cuba..

Reply | Posted on 1/29/2009 1:05:57 PM
 

maya says ...
  ya ya.. sangat berkesan...
tq to elin.. ;-)

Reply | Posted on 1/29/2009 2:59:48 PM
 

tety says ...
  huhu dulu penah gak mata sembab time pagi nk g keja, kes nangis dk layan cite korea.... hahha g keja pagi tuh ngn mata sembab2... nk kaver mata, aku pakai spek g opis...

Reply | Posted on 1/29/2009 4:24:23 PM
 

maya says ...
  ya, pakai spek mata pun buleh juga. cuma masalah saya adalah, tetap nampak sangat walaupun berspek mata bingkai tebal..

Reply | Posted on 1/29/2009 9:39:31 PM
 

Wan says ...
  Aku tau lama dah petua ni dari zaman ambik SRP lagi.. baca dari majalah REMAJA, - suka sgt dgn majalah ni masa dulu tak pernah miss beli... tp tak pernah pulak amalkannya nak surutkan bengkak mata lepas nangis.. pernah baut masa time mata normal je..... blhlah cuba juga.... sebelum menangis kena make sure ada timun di dalam peti es kan.. hehe

Reply | Posted on 1/30/2009 2:54:51 PM
 

maya says ...
  hehe.. ya ya! gud idea.. sebelum nangis make sure ade timun dulu..

aku pun tau pasal timun letak mata ni dah lama dulu.. tapi sbb pernah bace kat blog elin tu baru aku tau gunanya untuk aku yg senang bermata sembab nih..

Reply | Posted on 1/30/2009 3:20:51 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 4 + 5 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server