HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

meng-ekin-kan tudung
Saturday, January 17, 2009
Posted on 9:42:22 AM | 7 Comments

ni bukan tudung saya. saya je yang cube bergaya dengan tudung kawan saya (boleh ye pah, kan?) selepas saya berjaya meng-ekin-kan tudung yang terkoyak di awningnya nih, akibat kepanasan iron yang melampau.

saya suka nak buat, salah satunya sebab nak tengok material awningnya tu.. (sebut awning, teringat auni lak.. happy birthday cutie..) jadi sekarang saya dah tau ape materialnya.. cume tak tau ape namanya dan nak cari kat mane je..

ok.. sekarang saya sudah berjaya menjahit tudung, walaupun tak sepenuhnya diy.. :P
masalahnya, saya tak pernah jumpe pulak kain jersey jenis gini jual ela.. yang tebal sikit tu adelah...


Made by Maya, Recycle, Sewing Corner | 7 Comments
 

iamja77 says ...
  ehh lawa model tudung nie.... boleh tukar nama lah. tudung maya.

Reply | Posted on 1/17/2009 5:29:40 PM
 

Dania & Gee says ...
  kat kedai kain kat SS2 banyak. sana ada kamdar . tapi yg banyak jual kain jersey yg "sedap" dibuat tudung ada kat kedai nama zhou.. ermm zhou ermmm. lupa la. tapi tepi tepi kamdar gak.


habis soklan math susah. ngeee

Reply | Posted on 1/18/2009 12:01:06 AM
 

rina says ...
  bbsitter dulu pun panggil auni damia 'awning = oni'.

Reply | Posted on 1/18/2009 7:24:14 AM
 

ummizz says ...
  tu dia, maya dah start tudung DIY plak

Reply | Posted on 1/18/2009 2:44:59 PM
 

maya says ...
  ja: ahahah.. tq.. kene amik maya karin lak jd model.. kekekekke...

gee: ooohhh.. nanti saya try jengah ke sane.. dah dekat 2 bulan rasenye nak plan nak ke sane, tapi tak sempat2 pun nak pegi..

rina: oh ya ka mmg panggil oning?

ummizz: tak berapa DIY lah has.. ni lebih kepada recycle jer..

Reply | Posted on 1/18/2009 8:29:00 PM
 

tety says ...
  caiyok caiyok... maya dah nk masuk gear dah tuh... pasnih kompem sume kaler komplet die wat.... hahahha

Reply | Posted on 1/19/2009 10:01:18 AM
 

ckin says ...
  maya beli kat zh SS2 kain ejrsey tu....atau people textile kat Kl nun....
plss join forum pasal tudung ni n i dah join so long....i pun jahit sendiri walau pun senget2.......

http://tudungcari.forumotion.com

Reply | Posted on 1/19/2009 12:45:53 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 15 + 3 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server