HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

fakta atau auta
Wednesday, January 14, 2009
Posted on 8:53:00 PM | 15 Comments

semalam takde idea. tapi masa driving tadi, saya cuba-cuba juga mencari idea 16.
elin yang tag saya, dan ramai kawan-kawan saya juga dah menjawab tag elin.

Directions: Once youíve been tagged, you have to write a blog/Facebook note with 16 random things, facts, habits or goals about you. At the end choose 16 people to be tagged, listing their names and why you chose them. Donít forget to leave them a comment or tag them in your note to read this.

ok. ini fakta-fakta yang saya dapat fikirkan.


  1. satu-satunya lagu yang saya boleh nyanyi dalam perkataan terbalik dengan lancar adalah lagu tanya sama pokok. best tau.. cubelah camni.. nyata masa kokpo, paa babse yanggo.. tinan wabja kokpo, ngina yang canggon.

  2. saya start bawak moto (bukan meeramoto ye) mase umur 11 tahun. biaselah budak kampung. motor yang saya bawak adalah motor mak saya, hondacup 70.

  3. saya suka tengok wiper kereta mengelap air bila hujan. ianya sangat mengasyikkan.

  4. masa yang sangat privacy adalah semasa saya sedang memandu pergi dan balik kerja. saya banyak berfikir, kadang menangis kalau sangat pressure dan juga bergelak ketawa (yg ni kalau dengar radio) seorang diri. kadang-kadang saya juga turut menyanyi terutamanya kalau keluar lagu best.

  5. saya takut hantu walaupun tak pernah nampak hantu. tengok cerita hantu pun saya takut. harap2 saya tak akan pernah nampak hantu.

  6. saya faham bahasa jawa walaupun saya tak confident untuk menuturkannya. ini memudahkan saya ketika menonton cerita indon atau mencuri-curi dengar percakapan minah-minah indon.

  7. saya seorang computer programmer dan saya seorang pekerja yang setia dan rajin. ini kerja pertama saya dan tahun ke-10 saya berkerja disini, walaupun tak setiap tahun ada bonus dan saya takut pada boss saya. saya bekerja sepenuh hati. harap-harap boss saya baca yang ini.

  8. saya budak (budak?) comot yang tak popular.

  9. saya tak pandai buat kapkek macam kawan saya, dan saya juga tak rajin memasak. saya berharap suatu hari nanti saya akan rajin juga.

  10. dalam banyak keadaan saya just going with the flow. saya malas nak argue-argue kecuali kalau penting sangat, contohnya sama ada hidup atau mati.

  11. saya tak pernah bayar bil telefon mahu pun membeli prepaid card. dari mula guna henpon (psssttt.. ade orang pakai henpon baru.. heheh), nombor yang saya guna itu company yang punya. saya pun bukan jenis yang suka telefon dan orang pun tak selalu telefon saya (sila baca no 8). henpon pun company yang punya.

  12. saya lahir pada 25 june 1976. ya! saya masih muda. bila nak sampai no 16 ni?

  13. saya suka share apa yang saya tahu, bukan sebab nak tunjuk yang saya tahu, sebab saya pun bukan serba tahu. tapi dengan harapan, apa yang saya share berguna juga kepada orang lain. sharing is caring!

  14. saya berkenalan cuma 3minggu 3hari dengan suami saya sebelum kami mengambil keputusan untuk bertunang, dan bernikah 6 bulan kemudiannya. sekejap kan? bukan saja kawan-kawan saya, boss saya pun terkejut.

  15. saya pernah langgar kereta orang dan lari. sampai sekarang saya menyesal. saya tahu saya tak akan tahu siapa orang tu. kejadian di penang pada tahun 2000 dan kereta yang saya pandu bukan kereta saya. saya panik dan pergi begitu saja. saya harap tuan punya kereta boleh maafkan saya kalau dia baca ini. saya tahu saya jahat. saya mintak maaf. saya janji tak akan buat lagi.

  16. tiap pagi saya dengar sinar fm. dah tuakah saya? ok. saya belum menjadi pendengar tegar klasik nasional.. eh.. tapi macammana lagu tema klasik nasional tu buleh bermain-main di fikiran saya sekarang ni?

ok. akhirnya siap juga fakta tentang diri saya sampai no 16.
wah! entry ni panjang rupanya. jarang-jarang saya dapat buat.
nah, saya tag pada semua yang tak pernah buat tag ni, termasuk yang baru create blog semula tu....
terima kasih pada yang menyahut cabaran saya.


Corat-Coret, Tag, Kisah Saya | 15 Comments
 

ummizz says ...
  cayalah maya... siap ada link tu.. kreatip!

p/s aku dah letak link aku tu :P

Reply | Posted on 1/14/2009 10:12:49 PM
 

rina says ...
  aku baca sambil sengih sorang2. syok giler aku baca. memang ko soang yang kreatif. boleh kata seme segilah. tapi satu jer yang aku tak paham kenapa aku dilink yang rajin memasak. gegirl keliruuu...

Reply | Posted on 1/14/2009 10:22:03 PM
 

Dania & Gee says ...
  hihihihihi me senyum sendiri je baca posting ni. kakut hantu ek. sama la kita. me suka tengok citer vampire. tapi kena tengok hari siang terang benderang kalau boleh ada bebe d ngan bebe z bising2 main kat tepi. kakut wooooo.

yang no 14. wahh really. ehemmm

Reply | Posted on 1/14/2009 10:33:38 PM
 

maya says ...
  heheh has.. aku pun dah letak link kat entry ni.. jangat lupe jawab tag ni yeah..

rina.. baik2 sengih tu... ade orang nampak tak? gegirl janganlah keliru... kan gegirl memang rajin masak... haha! geli tau gegirl gegirl..

Reply | Posted on 1/14/2009 10:35:12 PM
 

maya says ...
  haha gee kan.. koser diorang ni suka takut2 kan.. tengok siang pun kita takut tau.. sebab malam karang terbayang-bayang.. lagi2 kalau husband keje malam.. alahaiii.. jgn haraplah..

Reply | Posted on 1/14/2009 10:39:01 PM
 

hanis says ...
  cayalah! Terharu mak sbb jd yg 1st di link haha

Reply | Posted on 1/14/2009 11:32:18 PM
 

iamja77 says ...
  Akhirnya berjaya juga maya menulis 16 fakta.. aku nak menulis la nie..
betulla.. mmg maya sangat kreatip.

Ada link aku la... tima kasih maya..hhehe.

Reply | Posted on 1/15/2009 12:26:46 AM
 

maya says ...
  wah! penat tau saya cari sampai 16 fakta.. link pulak yg dikomen..
protes protes..
heheheh..

Reply | Posted on 1/15/2009 7:54:13 AM
 

yati says ...
  caya lah maya...nasib baik bukan keta aku yg ko sodok masa di penang..heheheee..

Reply | Posted on 1/15/2009 9:01:23 AM
 

tety says ...
  alamakkk.... komen aku kena telan.... errrkkk aku silap kira ke ek...

huhu yati, kalo keta ko pun, time tu x kenal lagik, thn 2000... hahhaa

tp awat link aku - computer programmer?? huhu ptt lin tuh... moskil nih... hahahha tp mmg kretip & inovatif la entry nih.... kiut!

Reply | Posted on 1/15/2009 10:26:22 AM
 

ellanie says ...
  k.maya..dah lama sy jd silent reader blog ni..best n cute..tapi kali ni baru nk comment..sebabnya...tag no1 tu..sama mcm saya..hehehe..ssh nk jumpa ni!lg satu tag no16 pon samer..anyway slmt berkenalan...

Reply | Posted on 1/16/2009 12:17:36 PM
 

maya says ...
  yati.. huhuhu.. entah sapelah yg punya kan.. kesian dia..

tety.. eh.. bukan ke? tak pe lah.. sipi2 pun jadik lah.. heheheh..

hi ellanie.. tq & selamat berkenalan..
hehehe.. kire yg pertama & terakhir lah kite sama yer...

Reply | Posted on 1/16/2009 12:32:13 PM
 

wan says ...
  eh hilang lagik.. test

Reply | Posted on 1/19/2009 11:44:06 AM
 

wan says ...
  saya dah congak betul pun berapa kali hilang... tak aci tau maya, saya dah kira betul, guna jari lagi...

penat tau i taip... oklah i repeat jelah sekali lagi.. i like u tulis ni tau..

ish gediksnya hehe

Reply | Posted on 1/19/2009 11:45:10 AM
 

nini says ...
  hehe tak sangka kita sm i pun pernah terlanggar kereta orang dan lari....lbh menakutkan kereta tu bkn milik sendiri...siap tipu lagio kononnya terlanggar sign board jalan...tp yang merisaukan jikalau tuan pya kereta bt report...ader jg yang nampk kejadian tu rsnya...hmmm please ader aper2 cadangan tak???

Reply | Posted on 8/19/2009 6:34:48 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 1 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

© My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server