HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

google reader
Friday, January 02, 2009
Posted on 8:54:59 PM | 5 Comments

ini cara mudah bagaimana mahu ke penghujung internet menggunakan google reader.

pada bahagian atas gmail, kamu pasti nampak ini. betul, click pada link reader tu.

kemudian, click pada "Add a subscription" di atas sebelah kiri, dan masukkan URL blog yang anda suka, dan click "Add".. tapi kalau kamu dah ada senarai pada "Followed Blog" dia akan terus tersenarai kat situ..

bila dah add, reader akan senaraikan latest entry blog tu. kalau rase dah pernah bace semua entry tu, jangan lupe click pada "Mark all as Read" sekali harung...

ok.. lepas tu, click pada "Setting" untuk pergi ke bahagian yang cool tu..

bila setting page dah keluar, click pada "Goodies"..
dan, sila baca arahan tu. yang penting, drag link "Next" tu ke toolbar..

dan kamu akan ade link pada bookmark bar seperti di atas..

click pada bookmark tu dan kamu akan dihantar ke page yang kamu belum baca. teruskan click dan click. tapi kalau semua page kamu dah baca, contohnya kamu dah mark semua sebagai "Read" maka kamu akan dapat page penghujung internet seperti di atas..

mudah saja kan? tak perlu tercari-cari blog mana yang baru update.
semuge hari-hari kamu semua terus mudah..


Corat-Coret, Not So I.T. | 5 Comments
 

elin says ...
  adehh aku rs malas nyer nak tgk tutorial ni..tp akan aku study benda ni maya...

tgh2 cuti ni otak aku jem sikit..kakakakakaka..sume rsa complicated

Reply | Posted on 1/3/2009 10:33:44 AM
 

iamja says ...
  bagus nie.. nanti boleh try..

Reply | Posted on 1/3/2009 12:00:20 PM
 

snazzynsuch says ...
  hi Maya,
ur hubby keje kat Time ke?

Reply | Posted on 1/6/2009 6:21:27 PM
 

maya says ...
  snazzynsuch: tak ler.. bukan time..

Reply | Posted on 1/6/2009 8:03:31 PM
 

snazzynsuch says ...
  oh.. tak eh.. ehehhe salah org... muka cam my excolleague.. :P

Reply | Posted on 1/7/2009 1:08:51 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 12 + 5 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server