HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

guna-semula
Friday, January 02, 2009
Posted on 12:11:16 AM | 11 Comments

ni baju saya yang dah lama saya tak pakai.

ni sesudah diguna-semula oleh melly.

dan ini bahagian belakangnya.

p/s: maafkan si model kerana takde mood nak berdiri semasa gambar ini diambil.


Made by Maya, Recycle, Sewing Corner | 11 Comments
 

iamja says ...
  waaa.... kain tuh dipakai semula utk buat baju melly. kagum!!! cantik plak tuh.

Reply | Posted on 1/2/2009 8:08:39 AM
 

faridah says ...
  askm...lama tak kesini atau pun chat ngan maya..heheh sihat ke?....wahhh cantik baju tu..pandai maya recycle baju lama jadi dress ye..heheh dapat juga idea ni...dari buang aje baju lama2 tu kan...

Reply | Posted on 1/2/2009 10:00:24 AM
 

wan says ...
  bagus idea ni.. memberi idea utk aku korek baju2 lama yg dah tak pakai tu..
mmg lawa maya

Reply | Posted on 1/2/2009 11:59:44 AM
 

maya says ...
  ja: tq ja.. a'ah.. kain tu cotton yg sedap dipakai.. tp dah buruk sket kainnya.. bulehlah buat pakai kat umah..

faridah: w'salam.. itulah.. u bz sangat.. :D .. yer.. silakan recycle.. save the earth.. hehe

wan: malu laa la u kate i lawa... kakakkaa... (takle.. saje je.. aku paham maksud mu itu...)

Reply | Posted on 1/2/2009 12:29:21 PM
 

Dania & Gee says ...
  ermm santek.

bahagian leher baju original yg ada embroidery tu buang ke?

Reply | Posted on 1/2/2009 1:27:04 PM
 

Dania & Gee says ...
  Maya join flickr pool si portabellapixie ye?

tadi nampak melly with baju hitam. si flower and butterfly tu kan, the very very cantek kan design dia. hehehehe. kain pun cantek cantek. uhhhh nak kain nak kainnnnnnn. ermm bukan kain batik lepas daaaa

Reply | Posted on 1/3/2009 10:13:32 PM
 

maya says ...
  gee: a'ah.. embroidery tu mula2 ingat nak letak kat bhgian dada... tapi macam x cantik lak.. at last x diguna pun..

itulah... gerammm tgk kain2 diorang cantek2 kan... & yer... design si f&b tu memang cantek2.. nanti nak tiru fairy dress dia... tp nampak cotton dia lembut sangat.. mane nak cari eh?...

Reply | Posted on 1/4/2009 8:55:59 AM
 

Dania & Gee says ...
  fairy dress dia yang mana ek? yg angel kain putih ke?
cotton ke?

me suka ROYAL DRESS dia tu. yg depan ruffle belambak bertingkat-tingkat.alaa cam princess bebetul tu. ngeee geram geram

derang banyak jenis cotton. but kedai cam jakel,gulatis ahh derang ada few jenis cotton. kalau cam Craft world seme tu mostly jual american cotton. tapi cantik juga tapi tak de plak yg lembut.

russion cotton pun best. hahahaha.nak cotton nak cotton

Reply | Posted on 1/4/2009 11:38:50 AM
 

Jaja says ...
  wah,kagum2.idea me recycle cenggini memang best, dari yg lama jd baru. bleh la selongkar baju2 lama utk buat try & error ni :-P

Reply | Posted on 1/4/2009 8:19:43 PM
 

maya says ...
  gee: yah i know.. that bcoz bebe d like to wear like a princess kan.. cantik untuk function.. especially kalau birthday bebe d.. buat lah.. nak tengok..
betulll.. i suke yang angel putih tu.. entah.. nampak cam cotton.. tp jenis lembut.. tak tau laa plak.. takpe.. x dapat same sebijik, sipi2 pun bleh.. & betul juga.. i pun suka russion cotton..
you nak cotton nak cotton ni, cotton bud nak tak? hehehhe..

jaja: tq!.. sila selongkar lemari u tu.. & sila try, baju dah pakai kalau error pun tak kisah sangat kan... pas tu jgn lupe share okeh?

Reply | Posted on 1/5/2009 1:22:55 AM
 

sue says ...
  Kalau dah kreatif tu..baju lama pun leh terfikir nak guna balik..

Reply | Posted on 3/19/2009 7:49:51 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 9 + 3 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server