HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

black and white party dress
Saturday, December 20, 2008
Posted on 2:58:23 PM | 4 Comments

fabrik dari apa-yang-ada-dalam-drawer. inilah pilihan kedua selepas padanan coklat & pink yang lepas. pattern pula saya tiru dari mana-mana idea gambar handmade dress di flickr. tapi dress pattern macam ni, ramai yang buat. saya suka. tengok anak orang lain pakai nampak cantik je. dah lama nak buat. cuma fikir melly belum berjalan lagi. ni pun melly belum berjalan. tapi oklah dah buleh berdiri kan.

dress ni sesuai juga dipakai dengan t-shirt atau blouse kat dalam. sebab bahagian belakang memang separas pinggang saja. tak sesuai untuk keadaan sejuk atau bersalji.

kain berbunga tu masih ada lagi. tapi kain polka dot tinggal sikit. jadi, saya buleh buat baju yang serupa ni, sepasang lagi. siapa nak, sila angkat tangan. saya cuti minggu depan. :D

oh ya. untuk yang layered dress coklat & pink itu pun saya buka untuk tempahan untuk kain & design yang sama.

ok. saya nak balik kampung dulu.


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 4 Comments
 

rina says ...
  4 tangan aku angkat ni (2 tangan aku... 2 tangan damia)....
so ada peluang x...

Reply | Posted on 12/23/2008 5:51:09 PM
 

lyein says ...
  aku angkat tangan ngan kaki ni...aku nk gak..saiz cam bese, kan melly ngan dhia sama baya...huhuhuhuhuhhu

Reply | Posted on 12/23/2008 5:56:58 PM
 

Dania & Gee says ...
  topi topi, wat la topi sekali. head band ke. ermmm matching ikat rambut ke. ermmmm.

Reply | Posted on 12/23/2008 10:07:24 PM
 

maya says ...
  okeh rina... ade peluang..
lyien.. kene tunggu aku beli kain polka dot tu dulu lah nampaknya, sebab rina dan angkat dulu..

gee.. lama tak dengar cerita.. yeah.. cantik idea tu.. buat sepit rambut ke, kan?.. reben ikan kepala ke.. tapi kain dah abih ni.. kene beli lagi..

Reply | Posted on 12/23/2008 10:39:43 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 20 + 9 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server