HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

season finale
Tuesday, September 02, 2008
Posted on 10:20:58 PM | 8 Comments

siap juga 3 embroidery nih. tapi belum jadi baju lagi. with the other 4; 1 dress bulat untuk sarah, 1 baju kurung nana, & 2 peasant blouse sazzy. need to finish before raya. peasant dress untuk syirah lepas raya kan wan kan? hehe..

sadly, this is the final of this season.
aku belum decide lagi untuk sambung season 2 atau pun, habis di sini saja. tengok keadaan.

reason is, the most & foremost, my dear little girl is growing up. she's not a sleeping baby anymore. she need me so much. aku tak boleh tinggalkan dia terkontang-kanting main sendiri macam abang dia, yang juga perhatian lebih dari aku sekarang. sedangkan aku dok sibuk menjahit, tak tahu bila sudahnya. memang aku ade masa untuk abang & adik, but i need more! abang now tengah develop dia punya social life. tengahari buta pun suh aku bukakan gate nak keluar main ngan kawan dia. kawan dia, tengari buta pun tekan loceng cari abang. memang aku tak bagi. untuk ganti, setiap petang (masa cuti) aku akan duduk luar dengan adik. tengok abang main ngan kawan-kawan dia.

secondly, i need to focus on my office work. & yes, sometimes i need to bring my work to home. papa kate, aku kene fokus. kalau tak, semua boleh berterabur. so, aku decide untuk fokus bekerja makan gaji. not a good choice eh? nevermind. aku tahu aku lebih productive at office environment than home. home is too sweet to do work. lagi syok main ngan anak-anak. ini arah aku buat masa ni. aku tak tahu. aku boleh ubah dalam sekelip mata. recently, i've been demotivated by a lot of things. left and right, up and down. just wait.....

thirdly, aku rindukan masa dulu-dulu. tak terkejar-kejar bila buat kerja rumah. freely saja nak masak bila-bila pun. senang hati je nak kemas rumah yang tiap 2 minit berterabur...

forthly, aku nak buat baju melly.. hehe! tamak! bukan! bukan! being me, bukan jenis rajin nak keluar masuk kedai banding-banding harga. akibatnya, jarang-jarang nak jumpa baju yang berkenan dengan harga yang tak mahal. so, aku buat saja sendiri baju melly. lagi pun, semua tu kan ikut suka sendiri nak buat cemane. kan lebih excited? hmmm.. mungkin lepas ni ade lebih banyak mase nak ukur shopping mall.

lastly, i want to explore more on sewing. banyak lagi aku tak sempat nak buat. patch, applique, felt, soft toys, crochet, knitting.. etc.. etc.. etc.. etc

i learnt a lot in this seasons. a lot! tq very much for the support & opportunity. i really appreciate it!

selamat menjalankan ibadah puasa kepada semua, dan sudilah kiranya memaafkan segala salah & silap aku selama ini..


Corat-Coret, Sewing Corner | 8 Comments
 

rina says ...
  cam sedih jer aku baca entry ni... xpelah... kena korbankan salah satu. kdg2 memang kita tak boleh nak pikul seme benda yang kita nakkan...

Reply | Posted on 9/3/2008 2:43:06 PM
 

julia says ...
  alahai, memang susah nak bhgi masa antara hobi dan keluarga juga kerjaya.

Besar pengorbanan seorg isteri dan ibu.

anyway, kalau dah buka tempahan nnti please let me know ya.


btw, u ada nak tempah kotton ke?

tqvm

Reply | Posted on 9/3/2008 3:04:17 PM
 

faridah says ...
  yelah sedih aje baca entry ni..takpe kalau lah ada masa terluang yg tak terlibat ngan anak2 atau apa2 aje..boleh buat jugak sikit hobi nikan...mesti rindu you kat hobi ni kalau tinggal macam tu aje...apa2 pun family dan tanggung jawab pada kerja lebih penting...kan kan kan....heheh

Reply | Posted on 9/4/2008 8:14:44 AM
 

maya says ...
  rina & faridah: eh.. sedih ke? tak de lahh.. no worries.. aku still menjahit gak.. cume tak amik order jer.. kalau gian sangat, jual hat readymade ler.. hehehhe..

julia: i memang ade intai2 cotton tu.. tak confirm lagi mane yang nak.. bile tarikh tutup?

Reply | Posted on 9/4/2008 8:23:25 PM
 

julia says ...
  sy myb akan ke kedai lg weekend depan. pas tu sy tutup kedai. takot terlebih muatan plak.

Reply | Posted on 9/5/2008 6:14:14 PM
 

wan says ...
  A'ah lepas raya, tak kisah bila pun maya, don worry hehehe... untuk MJS tempahan jgnnnn tutup lah maya (bodeks ni hehe)

Reply | Posted on 9/10/2008 4:55:53 PM
 

wan says ...
  maya nak pasant dress dgn motif stitching yg no 2 tu ada button2 ttu boleh kan?

Reply | Posted on 9/10/2008 4:58:41 PM
 

maya says ...
  wan..
ahaha.. wan, ari tu macam kate tak yah stiching.. eh? kalau nak gak, kene bayo ngan kapkek.. ahhahahah! amacam?

Reply | Posted on 9/11/2008 9:00:45 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 19 + 7 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server