HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Peasant Dress
Thursday, August 07, 2008
Posted on 11:29:58 PM | 7 Comments

seminggu aku rehat menjahit.
hari ni nak lepas gian.
dapat gak selai nih, walau pun sampai rumah balik keje tadi 8.30pm.

butang bunga-bunga, dari faridah. tq.
kain, lebih kain farhah. tq.
pattern baju, agak2 suka.
design embroidery, sukahati sendiri.


* featured here.


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 7 Comments
 

faridah says ...
  wah..cantik2..hheheh

Reply | Posted on 8/8/2008 6:24:18 AM
 

rina says ...
  simple but cute. akukan kalu bleh jahit design yang simple camni pun rasa cam berbangga giler dah...

jomlah ajar aku jahit... walau sesimple ini...

Reply | Posted on 8/8/2008 11:04:06 AM
 

maya says ...
  tq faridah..

rina.. nampak cam simple nak buat eh? hehhehe... nanti aku ajar yer.. pengerasnya, cam kite bincang hari tu lah.. nasik kerabu.. hahahhahaha...

Reply | Posted on 8/8/2008 6:50:45 PM
 

aida says ...
  "pattern baju, agak2 suka". you agak2 suka je buat pattern sendiri? what time did you sleep? i'm very impressed..beautiful..

Reply | Posted on 8/11/2008 2:48:51 PM
 

maya says ...
  :D hai aida.. tq. just play around with my imagination.. tp.. just within the limit saje lah.. yg over2 tak reti den..

err.. normally i tido around 12.. kalau penat sangat, kul 10 dah tido.. selalu nak try tido around 10-11.. tapi selalu telajak.. either terkebil2 atas katil, atau syok sngat menjahit.. atau layan csi.. :D

Reply | Posted on 8/11/2008 11:28:13 PM
 

Ida says ...
  Maya,

Thanks for the tutorial. Inspired btul bila tgk cam senang ja nak buat peasant dress ni. Bila dah testing..menjadik. Ni la hasil dia. Aritu nak tempah kat Maya tapi since u r too bz.. tak apalah. Cuma sulam2 ja tak reti nak buat. So, saya beli kain cotton bunga2 nih. Thanx again ya! Nanti saya try buat dress lain pulak. Kalau boleh ajar la lagi. Tgk maya bagi tutorial..boleh la jadik cekgu! huhu...

Reply | Posted on 10/20/2008 12:03:46 AM
 

maya says ...
  hi ida,
well done.. seronok tengok orang buleh ikut tutorial kite..
insyaallah.. ade kelapangan kite buat lagi yer..

tq!

Reply | Posted on 10/20/2008 1:16:28 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 19 + 3 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server