HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

another shirred dress
Saturday, July 26, 2008
Posted on 11:24:51 PM | 7 Comments

tadi ke nagoya & kamdar jalan tar. memang nak cari polka dot & kain belang-belang. jumpa... yeay!!!! tapi tak banyak choice lah.. kaler limited. tapi jumpa gak yang sesuai ngan kain yang elin bagi tu. & juga polka dot black & white.. wah!! suka! suka! hehehe..

ni idea rina laa. nak buat cam kat kustom kids tu.. lawan akak tu, dia nak dulu.. haha.. bila dah siap, cam bekenan lak.. tu buat selai kat melly.. terpaksa melly jadik model lagi sekali.. kali ni susah sikit, sebab melly bad mood day.. dari siang tadi kat kamdar dok terjerit-jerit cam siren..

nanti kalau damia dah dapat baju, nak tengok lak damia pakai.. mesti lagi comel. lagi pun damia dah pandai lari, buleh tengok full dress.. :D


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 7 Comments
 

Dania & Gee says ...
  Dear Maya,
hehehehhehe, cam nak tulis surat ah ni. kalau gi jalan TAR lagi. jangan lupa singgah jakel ek. dia ada bawa masuk english print cotton. kalau nak corak bunga2 tak de la best sangat, tapi dia ada few polka dots. RM 12 semeter.

yang kat nagoya pun cantik2 ek.

maya shirred atas ngan bawah je ke ni? tak nampak la dada kena shirred tu. me kalau sekali shirring baju bebe d kena habis 2 setengah elastic thread tu. hehehe.

happy shopping and sewing

Reply | Posted on 7/27/2008 10:38:58 AM
 

maya says ...
  semalam tak sempat singgah jakel.. itu pun asalnya nak pi makan je, tetibe cik abang offer, tanya nak pi mane.. i kate jalan tar. terkebil2 i bile dia kate boleh.. ahhahaha.. cam tak caya je.. dgn kitorang anak banak pakai baju cam nak pi pasar malam nye.. huhu..

aah.. shirred tu atas 2, bawah 2.. ikut kat kustom kids tu.. mostly baju dia shirred gitu je.. i suka jer.. :D jadi cam longgar2 gitu kan..

Reply | Posted on 7/27/2008 3:11:31 PM
 

faridah says ...
  wah..makin cantik2 baju melly sekarang..ni yg jeles ni..hehe...hmm maya semalam saya ada jumpa satu site yg tunjuk dia buat baju anak dia..cantik2 lah..nnt i cari balik n bagitau u site dia ye..

Reply | Posted on 7/28/2008 8:27:18 AM
 

rina says ...
  cun...cun... sungguhlah cun. tak sabar nak pakaikan kat damia plak.

nanti aku cari lg design yang comei... aku 'paksa' mu jahit lg.

hahaha.

Reply | Posted on 7/28/2008 9:33:56 AM
 

zura says ...
  Mcm kenal je button tu ye..hik..hik..hik.. ker button lain..

Aku baru guna 1 pair dari dozens of buttons yg faridah belikan ari tuu..

lama dah tak buat baju utk Maya ku.. jelez lah nak buat dress dia pulak laa..

Reply | Posted on 7/30/2008 10:25:14 AM
 

maya says ...
  faridah: tq.. ok.. nnt u bg url dia eh? thx again.. :D

rina: mekasih rina... pas ni mu bleh belajar lak.. hehe

zura: yg ni butang i sendiri.. ade sikit je, & mahal ya amat.. tu sayang nak guna tu.. hehe.. okeh.. pas nih cepat2 buat baju utk maya eh..

Reply | Posted on 7/30/2008 7:51:27 PM
 

liya says ...
  salam..
boleh x bagi tutorial baju nie
saya suka tgk bahagian dada tu...

Reply | Posted on 8/27/2013 4:33:54 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 8 + 6 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server