HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

cuti
Thursday, July 17, 2008
Posted on 10:34:57 PM | 4 Comments

sebenarnya untuk anak-anak, aku selalu update kat fp. tapi sebab sekarang ni kamera ringan aku takde, aku malas nak pakai kamera berat papa tu.. so, aku lame dah tak update fp..

sikit cerita elman.

tiap-tiap malam elman akan confirmkan dengan aku, "mama, esok cuti kan?"
"tak. esok sekolah", aku jawap.
"esok cuti lah mama", dia berharap sangat.
"esok sekolah. kan baru 1 (diganti 2, 3 atau 4) hari sekolah?", mama tak boleh kalah..

tidurlah elman dengan hati yang berat.

tadi kitorang beli beg elman, gantikan beg dia yang dah terkoyak poketnya. entah macammana lah beg yang berkain tebal cam tu buleh terkoyak jugak kan..

"mama, esok sekolah kan?" heheheh..
"eh! esok cuti lah", saje aku jawab.
"papa, esok sekolah kan?" tak puas hati dengan aku, dia tanya papa pulak.
"tak lah! esok cuti", papa bersengkokol.
"esok sekolah laaaa mama", elman tetap tak puas hati.
"ha'ah... esok sekolah..."

errmmm.. confirm esok ade budak senang bangun pagi dan tak ade drama air mata di pagi hari macam selalu. tapi takkan hari-hari nak kene beli beg baru?


Corat-Coret, Anak-anak Kita | 4 Comments
 

rina says ...
  ada 'umpan' baru syok g skolahkan elman.

Reply | Posted on 7/18/2008 9:49:30 AM
 

maya says ...
  hari2 mau umpan.. aaaa.. *pengsan*

Reply | Posted on 7/18/2008 12:52:40 PM
 

zai says ...
  ape kata kak maya belikan sekotak pensel, pastu satu hari bg satu pensel baru. kire xde la mahal mcm nak beli beg kan? hehe... (nanti kak maya tukar address url zai ek :P thanks..)

Reply | Posted on 7/19/2008 3:28:22 PM
 

maya says ...
  ahaha.. elman pi sekolah tak bawak pensil, pakai pensil sekolah.. takde makne pensil pada dia.. kaler pun cam tu.. hahaha..

address tu auto keluar situ once commenters letak link kat comments.. no worry.. :D

Reply | Posted on 7/20/2008 12:00:13 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 15 + 3 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server