HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

CTCollection
Monday, July 14, 2008
Posted on 11:59:08 PM | 6 Comments


Some has been taken. Click here for more info

memandangkan mase aku yang cukup tak cukup, aku berjaya berganding tangan dah bahu dengan cik siti untuk hasilkan baju kurung readymade ni. saiz, masih sama macam saiz yang aku buat sebelum ni, & available untuk umur setahun sampai 4 tahun. so, kali ni aku guna brand CTCollection, sempena nama cik siti.

asasnya memang aku belajar buat baju kurung dari mak. tapi banyak juga aku belajar dari cik siti. macam cara-cara nak buat kain berzip + getah + kain keras. cara-cara potong kain. cara-cara nak buat kebaya & kebarung.. heh! dulu aku pernah buat kebaya & kebarung, jangan tak caya.. sekali tu je lah. kebaya sekali, kebarung sekali. itu pun mase aku belajar dan rajin belajar dulu-dulu lah..

aku belajar buat mata lalat pun dengan cik siti. kesimpulannya, dia makan garam dulu dari aku lah. cik siti pun sekarang dah mula sibuk dengan tempahan baju rayanya. baju raya? puasa pun belum lagi. tak caya cuba tengok kedai jahit, banyak dah tutup tempahan untuk raya... aku? kalau rase malas nak jahit, aku beli ready made saje...


Corat-Coret, Kedai Saya, Baju Kurung | 6 Comments
 

CikNorWangsa says ...
 
Salam -
Dear ...ai memang suka pakai baju kurung.
Niat dihati memang nak belajar jahit sendiri.
Wish me luck ok...

Reply | Posted on 7/15/2008 12:08:25 PM
 

maya says ...
  salam cik nor wangsa..
memang puas hati dapat jahit baju sendiri.. good luck ya! insyaallah, cik nor wangsa buleh buat punye.. senang jer..

Reply | Posted on 7/15/2008 10:55:23 PM
 

faridah says ...
  askm..maya i sihat aje heheh..busy ngan karenah anak2..tak terlayan...takdan nak berblog...hahah

Reply | Posted on 7/16/2008 9:28:47 AM
 

maya says ...
  hai faridah.. ingatkan kemane senyap je.. :D

Reply | Posted on 7/16/2008 11:40:13 PM
 

Zue Ryn says ...
  kak maya...
salam perkenalan... minat nak oder satu dress utk baby umur 3 tahun tp lepas bulan Oktober 2008 mcm akak announce tu... boleh ke? cantik betul design akak... siap ada nama baby... syok betul... :P

Reply | Posted on 7/18/2008 5:42:23 PM
 

maya says ...
  hi zue ryn,
salam perkenalan..
tq sbb singgah sini.. :D
insyaallah, lepas oct yer..
thx again..

Reply | Posted on 7/20/2008 10:16:32 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 12 + 10 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server