HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

crochet beginner
Thursday, July 03, 2008
Posted on 11:31:33 PM | 7 Comments

cam yo je tajuk dia kan..
anyway, hari ni aku dapat jarum crochet yang aku kirim kat kawan aku. itu pun nak berkirim. ah tak kira, sebab aku tak tau nak beli saiz ape.

yang aku tahu buat tali air jer lah. dari dulu, itu saje yang aku tahu. so hari ni, fresh kan balik ingatan tu... boleh lagi, cume mule tu tak tau nak start cemane.. hahaha.. tq cema.

mak aku ade gak mengait ni. buat lapik meja, lapik kusyen kan... tapi aku tak minat pulak mase tu... ni aku nak mulakan dengan yang simple2 dulu.. cam bunga-bunga yang boleh aku letak kat dress kan.... pastu atas dia letak button pulak.. pandai berangan..

aku try search pattern, tapi ampeh tak paham... nanti lah belajar lagi ngan cema ye cema eh.. :D


Made by Maya, Crochet, Sewing Corner | 7 Comments
 

faridah says ...
  i pun dulu ada buat crochet juga..tapi tak lama kejap aje...tak berapa nak minat...buut my sister love the crochet...my other sister plak love the crosstich..heheh maybe semua ni turun temurun dari mak i..sebab dia suka craft...

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

DANIA & Gee says ...
  me pun crochet gak. tapi nak siap satu alas meja (meja kecik ke ... besar tok sah cerita la) coaster boleh la kot.

knitting pun ye tapi cam dah lupa lupa. my mom kalau crochet dia tak tengok dah tangan dia or jarum. dia main rasa je. dah tau silap. nak minta ajar my mom baca chart punya la laju dia. dia dah buat satu dress for grown up pun.

my late dad teror wood work and my mom crochet dan memacam lagi art. yes all turun to me. i can do all sikit2. cuma me tak teror berkebun like them.

my sis pandai melukis tapi ada ke patut dia cakap dia dah lupa nak melukis. bleh lupa ke ek.

wohooooo soklan senang

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

Sheila says ...
  Mai nak tolong... tapi buat tali air je boleh...yang lain tak pandai. Dulu masa lepas SPM belajar ngan makcik... tapi tak habis belajar.. jadi pandai tali air je.

Knitting pun pernah try. Ingat nak buat for my bf ...sampai dah kahwin 11 tahun pun benda alah tu tak siap lagi... Tak de bakat le dalam isu ni...

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

faridah says ...
  askm...senyap aje ni..are ok maya?..sakit ke?...

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

rahma says ...
  rahma pun crochet jgk...heheee...mcm gian plak bila dah pndi sikit buat crochet. tp sy teringin sangat nak belajar knitting... heeeee.... blh la tukar2 idea kan. setakat ni sy dah buat bunga telur, bra and bag kecik... ^-^

Reply | Posted on 12/11/2008 1:05:36 PM
 

reena says ...
  hy, saya pun org br dalam dunia crochet ni.
Bolelaa setakat cuba..belajar pun dari internet, semakin lama cuba semakin suka pulak tu.
Cuma susah skit nk cari jarumcrochet yg mcm dalam internet tu..kalo ada pun kena order online..huhu..

Reply | Posted on 6/30/2011 6:43:22 PM
 

Do compression socks help with Achilles tendonitis? says ...
  Hello, this weekend is good designed for me, for the reason that this occasion i am reading this wonderful educational
article here at my home.

Reply | Posted on 9/3/2017 5:05:25 AM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 17 + 9 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server