HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Tema hijau
Saturday, June 14, 2008
Posted on 8:03:14 PM | 17 Comments

kalau ada orang kate, "tak kisah lah yang mana-mana", ade rase berbaur-baur dalam hati aku. satu, memang seronok, sebab mase ni lah kita buleh try mane-mane design yang dah lame dok terpendam dalam hati. satu lagi, risau ya amat... suka ke dia nanti dengan design ni..

untuk kali ni, assignment untuk aku, tema kenduri kaler hijau... ermm.. erm.. buleh ke aku buat? yer lah.. aku bukannya fashion designer pun. takut lari sangat dengan apa yang aku selalu buat, aku modified sikit dari yang biasa. maka inilah hasilnya...

risau ni fikirkan apa kata mummy Nurul Husna..
dup dap dup dap..


Made by Maya, Dahlia Dress, Sewing Corner | 17 Comments
 

faridah says ...
  wah cantiknyeeeeee.....cam mana nak buat bow kat depan tu?...nampaknye you pakai semua style yg sama cuma panjangkan skirt aje ehh?

pehtu besarkan size baju nye..ye ke?

senang aje math malam ni..heheh

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

maya says ...
  tq tq faridah..
bow tu nanti, bila ade mase, i try tutorialkan dia.. jap lagi datang gee kate, alaaa.. senang je buat bow tu.. heheheh.. memang senang pun..

aah.. yang ni saiz 4-5 tahun. aah.. i buat style yang same jer.. sebab i suka design yang simple2 gini..

Reply | Posted on 7/10/2008 12:24:05 PM
 

DANIA/Gee says ...
  ekk ngumpat ke. patut ah tersedak masa makan sup tadi. rupanye tersedak bow.

nice kaler. ekk nice bow.

Ya Allah.... susah.kalkulator hilangg

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

Sheila says ...
  Sukerrrnyyaaaa... Cantik sangat. Very nice n sweet clolour combinations.... Nanti akak nak cuba buat satu juga le...

Eerrr...35+2 berapa ye???

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

Sheila says ...
  Alamak sekali salah eja daaa... pempetulan : clolour sepatutnya dieja dengan colour :-)

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

maya says ...
  gee.. tak ngumpat pun.. betul laa kan? senang kan.. hehehe.. tq tq.. susah gak nak cari kain kaler tu..
i kan sebenarnya buleh je nak bagi soalan senang2.. tapi i saje nak bagi u susah.. hehehe.. nak susahkan lagi buleh gak, tp takut u dah tak sudi komen pulak.. :D

tq kak sheila.. sila2 buat satu. jarang2 saya nak buat kaler hijau ni.. ehehe.. kalkulator akak pun hilang ke? :D

Reply | Posted on 7/10/2008 12:24:05 PM
 

Juhana says ...
  mayaaaaaa, cantik nya.... i nak booking tau bila u dah bukak order nanti..... tapi utk saper ek? hopefully twins i dlm perut ni ada girl so blh u buat kan sehelai hehehe

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

rina says ...
  mayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... aku nak satu. chop. tatau yang ke berapa dah aku chop...

soalan matematik tadika adib jer aku boleh arini.

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

faridah says ...
  hahaha....memang gee akan cakap senang...tapi tak kira...nak juga tutorial...hahaha...maklumlah org budak baru belahar...heheh

takdelah..gee ngan maya kan dah terer....tu yg nak juga tengok tutorial org terer ni....

iskh soklan math hari ni norman tolong jawab...heheh..dulu skolah tak pandai ...hahahah

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

faridah says ...
  aik salah taip plak cam kak sheila...nak taip belajar jadi belahar...hahaha

ni sebab takut nak jawab soklan math lah ni jadi gini...hhahah

tapi yg ni senang plak....

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

hidayah says ...
  Hai maya... (ish, sy x tau u ni kakak atau sebaya, x per ye sy panggil maya ajer?) cantik sgt dress ni. Actually sy teringin sgt nak order dgn maya. tp since maya da close order, so kena la belajar sendiri. Actually mak sy dulu tukang jahit. tp skrg dia da sakit, so x blh nak jahit lg. tp mesin semua da ada, syg jugak klu x guna kan? so mungkin sy akan bt sendiri based on tutorial yang maya share kat sini. Nanti klu jadi, sy bg tau maya yer... anyway, saya nak tanya, mana maya beli kain cotton putih ni? ni bukan kain cotton yg biasa tu kan?

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

maya says ...
  thanks to all.. ;) i lap you all...
(ahkak bz sket laa lately..)

Reply | Posted on 7/10/2008 12:24:05 PM
 

Zura says ...
  Meleleh ayaq lioq tengok baju ni la Maya. I really love your art work!

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

maya says ...
  hidayah, kain tu saya beli kat nagoya.. cotton biase, tapi cari yang quality sket..

zura, tq so much. your art work lagi cun!

Reply | Posted on 7/10/2008 12:24:05 PM
 

nissa says ...
  wah so..sweet..hijau putih....cute sangat..
sy nka tanye katner erk awk dptkan kain corak bunga2 kecik yg comel2 semua ni??

Reply | Posted on 8/13/2008 3:16:16 PM
 

maya says ...
  errr.. nissa.. maksud nissa bunga kat baju ni ke? bunga tu saya jahit sendiri..

Reply | Posted on 8/13/2008 6:27:29 PM
 

zue.. says ...
  hi...
buleh ke nak tempah nanti? teringin nak satu utk daughter 4 tahun...
brape harganye...
kempunan kalau x dapat...

Reply | Posted on 8/28/2008 4:55:32 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 12 + 5 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server