HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Oyster Stitch
Friday, June 13, 2008
Posted on 8:57:04 PM | 3 Comments

"Oyster stitch is a member of the chain stitch family
and although it looks complex is not difficult to work.
This stitch make a solid, packed leaf or petal shape. "

Malam semalam, mase cari-cari idea for next embroidery, aku jumpe oyster stitch yang sangat comel. So, aku google oyster stitch tutorial, malangnya internet sangat slow semalam. aku tak dapat nak streaming, walaupun aku dah jumpe link video yang kat bawah ni.

So, aku just belajar dari gambarajah yang tak seberapa ni. Itulah satu-satunya tutorial yang aku ikut. Bila google lagi hari ni, banyak pulak tutorial yang cantik-cantik. Anyway, malam ni pulak aku dah berjaya siapkan sebaris pokok rose. Yay!!

Oyster Stitch Video Tutorial

More about Oyster Stitch


Made by Maya, Embroidery, Sewing Corner | 3 Comments
 

rina says ...
  weiii bila nk ajar aku jahit ni....

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

faridah says ...
  wah..cantik lah...nanti ada lagi baju aru ngan embroidery baru ye..heheh

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

maya says ...
  rina: bila masa lapang kita sama masanya.. hehehe..

faridah: tq tq.. aah.. untuk baju baru laa ni..

Reply | Posted on 7/10/2008 12:24:05 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 12 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server