HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Dresses for sales!
Thursday, June 05, 2008
Posted on 12:18:05 AM | 19 Comments

inilah projek hujung minggu lepas tu. baru siap touch-up semua & ambik gambar tadi.. aku dapat siapkan 4 jer., termasuk 1 untuk dahlia, sama ngan 'spring garden' tu. yang lagi 3 helai untuk dijual. click gambar atas untuk keterangan lanjut. gambar bawah ni sekadar untuk tatapan.. hehe..



good nite!


Made by Maya, Dahlia Dress, Kedai Saya | 19 Comments
 

Babe says ...
  bloghopping from hanis

love the dress. baru nak belajar pegang mesin jahit hehehee. I am now in UK and they have a lot of kinnting and sewing mags here.

love ur tutorial too. nanti ada masa baru nak try buat:D

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

lyein says ...
  maya aku cop yg goldy lock...

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

faridah says ...
  wah cantiknye baju...takde tutorial ke?..heheh

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

DANIA/Gee says ...
  Dear Maya,

Now my turn pula say. me pun ada kain GOLD and kain yg happy kaler biru merah.

me buat sundress macam ni juga tapi skirt a-line. my baby tak suka skirt a-line. so me recycle kain tu dan buat sundress cengini gak with kain bertingkat. heheheheh.

pretty dress. cantik.

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

maya says ...
  babe: tq. mesti best kan kat UK. senang nak carik bahan.. kat sini x byk pilihan.. kalau ade pun, harga dia mak aiiii...

lyein: okeh.. aku dah simpan..

faridah: ni same je ngan tutorial yg ade tu.. just letak kain ngan reben kat tengah.. pas tu ade tali panjang ikat ke belakang.. pas tu takde ropol.. :D sure u buleh buat punye..

dania/gee: heh he.. tu laa.. kat sini pusing2 jumpe corak same laa kan.. x byk pilihan.. anak u dah pandai pilih yg mane nak.. anak i x reti lagi.. jd dia redho jek laa ape mama dia pakaikan.. heheheh..

Reply | Posted on 7/10/2008 12:24:05 PM
 

DANIA/Gee says ...
  hahah bebe u redha je ek. My bebe pun use to redha je. senget ke. too big ke , tapi tu dah past. now me mula je project menjahit sure dia ask every single day bila nak siap.

your verification untuk post a comment kan lucu plak. tak de la lucu. just thinking kan, camana la kalau org tu fail math. hahaha. ya ya i know still leh guna calculator. hahahahah siap nak guna calculator/jari/kertas untuk post a comment.

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

maya says ...
  dania/gee:
hahaha.. aah.. biar org tahu maths saje yg buleh komen.. sebab sblm ni komen i pernah kene bomb dgn url2 yg i x sanggup nak tengok...

anyway.. congak bagus untuk otak.. haaha

Reply | Posted on 7/10/2008 12:24:05 PM
 

Sheila says ...
  Cantik...lagi menarik...Suka tengok Maya punya collections...Hari2 mesti jenguk kedai maya untuk new collections.

Seronok ada anak pompuan ni kan??? Boleh pakai skirt cantik2...

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

maya says ...
  tq kak sheila.. :D
aah.. lepas ade anak pompuan laa saya start menjahit balik.. lame dah sebenarnya mesin jahit tu dok dlm store.. ade laa dlm 5 tahun.. :D

Reply | Posted on 7/10/2008 12:24:05 PM
 

dania/Gee says ...
  since baju ni koleksi baby umur 1 tahun. bleh la buatkan matching headband yg ropol2 tu. cadangan je ye.

me lambat mula menjahit baju budak ni.My baby dah 2 tahun lebih baru me minat bebetul .

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

faridah says ...
  askm...hahah i pun ada juga fabby kaler gold tu..wah you , gee dan i leh buka kedai dress kaler sama lah...hahah

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

maya says ...
  hahaha.. buleh2.. dah tengok yg gee buat, nak tengok yg faridah punye lak.. :D
mm.. no wonder kain tu cepat abis kan.. hihi..

gee: gud idea.. mesti comel sedondon gitu.. ok.. this weekend try buat..

Reply | Posted on 7/10/2008 12:24:05 PM
 

Liz says ...
  I love making dresses too but God.. where do you find the time??

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

maya says ...
  liz.. i might have time to sew.. but i may do not have time for other things you might have.. :D

itu lah hidup.. kan?

Reply | Posted on 7/10/2008 12:24:05 PM
 

mizzyN says ...
  aku ada kain cotton yang TD02 tu.

Reply | Posted on 5/6/2009 5:59:51 PM
 

nurul says ...
  assalamualaikum...baju kesemuanye xde yang beso ke??brp hrg semuanye??blh brknln dgn encik??

Reply | Posted on 9/12/2009 4:25:28 PM
 
maya replies ...
  salam nurul,
a'a semua baju budak je.. nak tau harga ade kat link atas tu.. tp yg atas tu semua dah jual..

& eh.. saya bukan encik.. saya puan..

Reply | Posted on 9/12/2009 4:43:53 PM
 

nurul says ...
  harap jwb....amin......

Reply | Posted on 9/12/2009 4:26:35 PM
 

How does Achilles tendonitis occur? says ...
  Thanks for sharing your info. I really appreciate your efforts and
I am waiting for your next post thank you once again.

Reply | Posted on 9/2/2017 9:44:12 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 13 + 5 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server