HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Cute Garden
Monday, May 26, 2008
Posted on 10:51:07 PM | 10 Comments

Hmmm.. wonder cemane aku buleh siapkan 3 helai baju minggu lepas? dalam sibuk-sibuk hujung minggu yang macam havoc tu. Simple. Break the rules! Aku stitching sambil tengok diari AF. Ok lah kan.. dari saje-saje aku duduk depan tv, tangan aku bergerak-gerak.. Yeay! Aku berjaya siapkan projek bulan 5. So, this week aku buleh senang lenang. Nak balik kampung... :D

Next.. ada lagi project yang aku dah excited sangat nak buat.. tunggu je lah.

Hmmm.. sebenarnya banyak yang aku kena fikir tapi aku tak mahu fikir sekarang ni..


Made by Maya, Embroidery, Sewing Corner | 10 Comments
 

faridah says ...
  askm...wah pandainye dia jahit...saya boleh lah juga buat dress tapi baru belajar so bolehlah saya melawat sini selalu buat inspirasi..hehe

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

maya says ...
  hai faridah..
tq.. tak ler pandai sangat.. biase2 je.. sila ler selalu ke sini.. saya pun sambil buat sambil belajar gak..

Reply | Posted on 7/10/2008 12:24:05 PM
 

faridah says ...
  maya, saya dah cuba buat dress yg takde lengan tu...heheh...jadi, suka saya. hmm....tutorial yg ada lengan ni plak takde ke?..teringin gak nak buat...

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

maya says ...
  ooohh!! ye ker?.. glad to know ade orang yg guna pakai tutorial tu.. ok, nanti ade mase saya buat untuk peasant blouse ni plak..
:D

Reply | Posted on 7/10/2008 12:24:05 PM
 

faridah says ...
  maya , check out my blog..i dah update dress yg i jahit tu..see what do you think?..heheh...tapi tak lah secantik dress yg maya buat...oh ok nnt kalau ada apa yg terbaru buatlah tutorial..saya memang suka...selalu gi blog org putih cari tutorial dari blog derang..heheh

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

faridah says ...
  oh ya..embroidery tu ambik pattern kat mana? berkenan sangat..cantik...hmm..saya nak pergi Australia awal bulan 6 ni..ada nak kirim apa?..saya nak pergi kedai quilt shop nanti nak cari barang untuk quilt saya...

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

faridah says ...
  ok nnt saya akan cari butang2 tu...oh ya maya ni umur berapa eh?..saya tahun 78..heeh bukan apa tak tau nak panggil kak ke tak?...eh gambar yg maya bagi tu takde url ke?..takleh link pun...?

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

faridah says ...
  ok dah tengok...yelah memang cantik tabble topper tu..itu patchwork dengan applique...

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

maya says ...
  faridah, kalau cam tu, saya tua sikit ah.. sikit je.. tak banyak.. ahaha!
eh.. table topper eh? ingatkan quilt.. tp nnt nak buat quilt cam tu lah kat dahlia... (hmmm... tengah cari mase ni)

Reply | Posted on 7/10/2008 12:24:05 PM
 

mommy farhah says ...
  hi maya. Salamkenal. Cantik la u kajit butg2 tu. Terima tempahan tak?
i sngt minat u tmpah 4 my dotter.

bleh bg i q?

tq

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 18 + 10 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server