HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Packaging...
Monday, March 24, 2008
Posted on 10:29:55 PM | 11 Comments

ade yang buat aku happy hari ni. aku dah berjaya siapkan 2 order.. dan ini my first packaging.. ahakss.. sajo poyo tak sudah.. paperbag dari paperina. it is a very nice quality handmade paperbag.. try lah.. harga sangat berpatutan..

order dari y, untuk anak daranya bernama qaisarah dan anak buahnya bernama amni balqis. kan dah kate, seronoknya buat nih, buleh tahu dan jahit nama cun-cun.. same size, same top pattern.. cume embroidery yang berlainan..

mereka nih 1 year plus, so, bunga-bunga tu nampak kecik.. risau gak awalnya.. terkecik ke aku buat.. tapi aku ukur balik dengan baju dahlia yang asal.. it is the same size.. ye lah, dah aku dok tekap yang itu kan.. tapi nak risau gak sebab nampak kecik.. lepas aku ukur & sure saiz pattern embrodery tu same, baru rase ok sikit..

another lesson for me.. since ini adalah top yang tak beropol kat bawah, i should move up the pattern a bit more lah kan, sebab kat bawah tu kene lipat lebih sikit, & saiz pun besar.. baru nampak stabil sikit.. anyway, auntie harap both sarah & amni suka..


Made by Maya, Dahlia Dress, Kedai Saya | 11 Comments
 

Tety says ...
  yg aina humaira sempat siap bln ni ker?? huhu mak su die lak yg 'over'.... :p

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

maya says ...
  nampaknya tak sempat lah tety.. sorry yer.. insyaallah sebelum tengah bulan depan..

Reply | Posted on 7/10/2008 12:24:05 PM
 

wan says ...
  maya baju insyirah dah selamat di ambik sabtu lepas... ih cakap.. eh lawanya...a da nama insyirah? Dia pelik kwang33.... tapi dia cakap mmg cun... proses pembayaran nanti ehh... puas hati, jahitan pun kemas n cun lah serba serbi!!!

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

Y y katong says ...
  Tq maya, mmg lawoooo mmg kemass, siap packaging lagii, cayalah makkk!!

Tentu adik ipau aku sukaaa, ngk baju anak diaa ni, hehehehehehe

Ya riva ya rivaa

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

maya says ...
  tq beri much wannn & waiii!! en.. name nak dekat lah.. hehehhe

Reply | Posted on 7/10/2008 12:24:05 PM
 

iamja says ...
  aku nak order la... untuk Qistina dan Amna. Ok tak?

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

rina says ...
  aku pn nk order lg sebenarnya... tp tunggu mu setel order yg awal2 dululah...

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

ckin says ...
  bila lah nak dapat baju si sarah.....tak sabar benar.....hehehhe .....tu belum baju anak sendiri yer ....sabar menghitung hari.....

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

maya says ...
  ja - buleh ja.. tunggu order dibuka.. tq
rina - tq juga untuk rina
ckin - ckin, siap nanti kita bagitau, ok..

Reply | Posted on 7/10/2008 12:24:05 PM
 

mommy farhah says ...
  sngt2 cantek la hasil keje tgn maya. Please bg tau i ASAP bila u dah buka order smula ya. I nak hntr u my own kain u buat my dotter tops.

tq

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

hannan says ...
  nak tanya....ada buat kelas mengajar jahit baju2 ni and embroidery benang2 tu x??
saya mmg berminat jahit menjahit ni..so cute lah hasil2 maya ni...
sepasang braper eik kalau baju putih tu yg embroidery tulisan2 tu...sy berminat nk tempahlah utk anak saudara...x der rezeki dpt anak pompuan lgi...

Reply | Posted on 5/15/2009 12:28:42 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 5 + 9 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server