HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Surat Untuk Bulan
Saturday, March 22, 2008
Posted on 1:08:28 PM | 6 Comments

malam tadi aku balik keje, dekat kul 9pm baru sampai neseri.. abang pun cakap.. "abang tinggal sorang-sorang je.." "adik kan ade?".. "ye lah sorang-sorang dengan adik aje.." tapi abang taklah nangis.. adik lagi lah.. gelak-gelak je tengok mama datang ambik...

9:30, sempat tengok 'surat untuk bulan', sambil-sambil buat benjo 3 bijik, pas tu sambil-sambil berstitching.. adoilaa.. citer tu simple jer, cerita kehidupan biase, tak over, i like!.. tapi ade laa part sedih dia.. aku kan, kalau citer jenis mak tiri garang ni (walaupun dalam citer ni, tu mak su dia, bukan mak tiri) memang aku cepat tersentuh.. rase kesian sangat.. tapi citer ni memang best.. siap air mata aku buleh keluar.. especially time seroja kene buli ngan mak su & sepupu dia & part amin dapat tau seroja suka kat boss dia... tersentuh hati i tau..

papa kate, "tak elok tau buat baju budak tu nangis-nangis, nanti budak tu sedih bile pakai baju tu..." huwaaa.. (tapi aku tak lap air mate kat kain tu yer)..

aku google pasal citer ni kat internet. dah lame rupenye citer ni, tahun 2004. ni cerita selanjutnya (dari sini lah aku cilok gambar tu)... credit to the pengarah.. & sazzy yang pandai berlakon.. comel je dia tak pakai mekap..

aku suka semua yang aku buat.. & Tuhan je tau how i wish i can finish all the orders.. & take new orders (ade lagi ke yang nak? huhu).. tapi kadang-kadang keadaan tak mengizinkan. pack sangat aku rase sekarang ni. aku balik lambat hari-hari.. sambil buat kerja ofis, sambil duk teringat anak-anak kat neseri.. betapa aku mahu, aku ade kat rumah mase tu bersama anak-anak, dan siapkan sulaman di depan anak-anak juga..

sampai rumah.. dah main ngan adik, setelkan homework & makan abang, aku sambung kerja lagi.. cume tak berape kosentret lah... tau ler kat rumah.. abang duk sibuk main-main, depan tv lak tu.. haha.. lame aku tak tengok CSI.. tido pun lambat.. abang pun ikut tido lambat..

mesin jahit memang lame tak terusik. tak best.. hari tu aku harap aku dapat siapkan at least 6 helai dalam bulan ni.. tapi tak sempat kot.. selai pun tak buat lagik.. huhu.. so, mereka di luar sana, kalau rase perkhidmatan aku tak baik, carilah orang lain.. aku bukan give up, tapi, aku rase korang patut dapat yang terbaik..

no. i'm not complaining. aku cuma saje meluah perasaan kat sini (sebab tak berani nak tulis surat kat bulan)...


Corat-Coret, Fiction | 6 Comments
 

rina says ...
  trylah tulis... mana tau... dapat balasan...

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

maya says ...
  tu yang takut nak tulis tu... takut dapat balasan... haha

Reply | Posted on 7/10/2008 12:24:05 PM
 

... says ...
  salam nk tahu ost citer ni..lama dah cri x jumper??tlg eak

Reply | Posted on 2/13/2011 12:14:01 PM
 

... says ...
  salam..harap puan dpt beri tahu ost citer ini..lama dah sy tggu puan reply

Reply | Posted on 3/7/2011 8:47:57 PM
 
maya replies ...
  :D ya Allah....
lama dah saya tgk citer ni... sungguh ler saya tak ingat...

Reply | Posted on 3/8/2011 9:25:56 AM
 

... says ...
  oh yeker...erm xper laa..terima ksh..huhuhu

Reply | Posted on 3/13/2011 9:24:10 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 10 + 6 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server