HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

my sewing corner
Thursday, February 28, 2008
Posted on 12:04:12 AM | 8 Comments

inilah tempat aku menjahit. bawah tangga.
meja pun meja komputer papa dulu yang papa dah tak sudi nak pakai lagi.
aku tak kisah sangat pun. as long as mesin tu buleh tahan gegaran mesin aku, cukuplah kan...

aku tak pe je menjahit kat ruang tamu.
situlah iman, situlah melly, situlah mama. asalkan semua ada depan mata, aku puas hati.
nampak iman main ape, nampak melly golek-golek, cukup lah kan..
bila tetamu datang, mulalah kelam kabut nak mengemas.. haha!

kadang-kadang ade gak iman baling menan dari atas tangga tu.. abeh laa mesin mama..
syok jugak kalau ade proper sewing room cam ni kan.. tapi macam aku kate tadi, aku perlukan iman & melly di depan mata aku..

ni pulak dmc floss aku yang bertabur hari tu. dah dapat casing.
ok lah kan susun cam ni.. nampak organized sket.. idak ler jarum aku dok hilang dalam benang jea..


Corat-Coret, Sewing Corner, Tools | 8 Comments
 

iamja77 says ...
  suka aku tengok. 2 mesin tu ko ada.. yg mesin belah kiri tu utk jahit2 tepi kan...

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

rina says ...
  singer menawan keluarga bahagia...

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

maya says ...
  betul tu ja..

Reply | Posted on 7/10/2008 12:24:05 PM
 

croft says ...
  nak tanya.... kat mana u jumpa the floss casing?

Reply | Posted on 12/30/2008 10:52:19 AM
 

maya says ...
  croft: floss casing tu saya beli kat bahagian tools kat the store tak silap.. rasenye byk je casing cam ni kat tesco or carrefour & yg sewaktu dengannya..

Reply | Posted on 12/30/2008 1:18:46 PM
 

croft says ...
  thanks, maya. ;)

Reply | Posted on 12/30/2008 4:42:29 PM
 

Ann says ...
  Dear, nak tanye katne u buat label kain tu? I tingin lame dah, i pun buat jahit2 juga tp takla seterer u, kecil-kecilan je tp ada angan2 nak berlabel la ape la heheh. Lagi satu i nak li mesin jahit, blh rekemen tak yang mane elok,gi kedai pening dgr salerperson ;)

Reply | Posted on 5/19/2009 4:30:41 PM
 

maya says ...
  hi anne,
saya buat label tu kat kasihabadi.com
saya taklah tere mane pun.. buat pun untuk suka2 je.. letak label pun sebab suka2 je.. haha..
saya memang pengguna tegar singer... jadi saya tak dapat nak bandingkan dengan jenis lain.. dan saya sangat puas hati dengan mesin jahit singer ni.. (ada harapan tak singer ank bagi komisen ni?) heh he..

Reply | Posted on 5/20/2009 12:33:32 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 5 + 7 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server