HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Cerita Elman
Tuesday, September 25, 2007
Posted on 10:29:37 AM | 3 Comments

Cerita 1: Ferrari
Papa balik dari keje terus pi rumah mbah. Hari tu dia naik Wira. Sampai je, terus Iman serbu. Boleh lak dia nampak sportrim baru tukar. Mate dia memang dok perati je semua mende, pastu generate ler ape-ape soalan. Dia kate, "Fuiyoo. Kete baru ke papa? Beli kat mane?" (Macam biase, "Beli kat mane" tu memang standard soalan Iman lah. Asal baru nampak je, memang tu lah expected question.)

Pastu dia sambung lagi, "Power la kete papa. Macam Febeli." Febeli tu pelat Iman, maksudnye Ferrari. Uh! Ape lagi, papa buat-buat bangge lah.

Pastu dia sambung lagi, "Kenape papa tak ikut Iman beli kete power?" Hehe.. Iman memang banyak cakap tapi kadang mix up. Sebenarnya dia nak tanye apesal tak bawak dia. Hihi.. Tapi mase ni moncong dah boleh sangkut hanger ler..

Cerita 2: Air Milo
Iman ni, ape-ape air kaler coklat, memang dia panggil air milo. Satu hari, lepas je minum teh satu cawan, cepat-cepat dia pi bilik air basuh mulut. Mama pun tanya, "Iman buat ape tu?"
Iman jawap, "Iman buang taik milo."
Isk, taik milo ape lak ni? Mama pun ceklah cawan dia. Laa.. ade serdak teh rupenya.

Cerita 3: Gajah
Mase tu Iman tengok je baby tengah minum susu atas pangku mbah. Ade bantal bawah kepale baby. Lepas tu Iman cakap. "Macam gajah je."
Mbah tanye la. "Ape yang macam gajah?"
Iman jawap, "Baby tu laa, macam gajah aje."
"Kenape macam gajah?"
Iman pun tunjuk laa.. "Ni tinge (telinga) dia." sambil tunjuk kat bantal - kan kepale kat tengah & ade baki bantal kiri kanan.
"Ni uuuk (buat bunyi gajah, kuat lak tu)" sambil tangan sebelah tunjuk botol baby, & tangan sebelah lagi buat macam belalai. Sabar je lah.. Kate baby cam gajah, macam ler Iman tak isap susu dalam botol gak, kan?


Cerita 4: Amily
Dulu Iman dok sebut Dahlia Emele sebab lidah dia tergeliat. Tak lame pastu dia pun pandaila sebut Amily. Bile dah pandai, dia tukar lak lagi jadi Amala. Sibuk dia duk canang name adik Dahlia Amala. Papa kate, camtu baik Kamala terus. Haha.. Hari ni dia bagi lagi name baru, Dahlia Amalis. Adeh...

Baru mama tau cemane dia buleh ade idea dulu kate name baby Dalia, sebab dia memang suke tukar-tukarkan name orang rupenye. Asal dari name baby Damia & baby Alia kat sekolah dia.


Scrapbook, Gallery, Anak-anak Kita | 3 Comments
 

tety says ...
  huhu panjang akai dak elman nih... x tahan tang bb cam gajah tuh, siap aku pun dk imajin skali cemana dahlia dk atas pangku mbah, bantal kt bwh kepala ngn dk isap susu...

danial pun alert kalo pogy tuka apa2 / pesen rambut / pakai bj baru / mek-up keta etc... aku lak kekadang yg x prasan... huhuh

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

iamja says ...
  la sedih aku entry aku tak kuo tadi. hehhhe.

syok baca citer iman. banyak akal. Cakap je keje dia ekkk.. Aku paling suka pasal kata adik dia gajah. Hhahaha.. tinggi sungguh imaginasi dia. Bijak!!
Firman pun air coklat panggil susu milo.

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

rina says ...
  adoiii gelak giler aku baca cite psl elman. boleh tahan gak loyar dia ek... boleh jadi pengubat hati yang jiwa kacau.

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 20 + 8 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server