HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Hari ke 40 dan cerite lain-lain
Wednesday, September 19, 2007
Posted on 10:56:05 AM | 6 Comments

Ok. Alhamdulillah, pade hari yg bersejarah & berbahagia hari ke 40 ni, adalah bersamaan dgn firstday aku puase.. Mase pantang pun dah habis. Yang tinggal, pantang nampak. Ikut laa.. ade org pantang 40 hari, ade 44 hari, mak aku kate 36 hari..

Pagi tadi aku bangun 4.30 ingat nak tolong mak kat dapur, tapi dahlia jage nak susu.. Layan dia menyusu memang mase cukup2 utk sahur je la.. Lepas suboh aku tido, sampai kul 7. Siap-siapkan semua, kul 8 kejut dahlia nak mandi. Pastu mandikan Iman. Tak banyak yang aku buat kat kpg ni, melayan anak2 aku je lah..
Nak susu la, nak kenc lah, nak belak, nak makan, nak main, nak tido, nangis, sepah2.. biase ler.. Elman sekarang siang diapers free.. Malam diapers berbayar. Hari tu penah dia terkenc kat karpet, terus dia kate, "mama, saya telupe..." hehe..

Hari ni elman & papa balik kpg atok. Mama & dahlia tinggal kat kpg mbah je.. Sebab kalau aku pegi pun cam takde makne je.. same je aku dok layan dahlia bukan boleh tolong ke dapur ke ape ke pun. Dah le aku sorang je pompuan nanti.. Buat segan je sumer org laki sediakan nanti.. Kalau kakak2 ipar aku ade same takpe.. Hehe..

Semalam borak ngan rakan sejawat. Azie & Lin. Name anak Lin, Dhia Mysha Erina (oo yg ade org tu salah mms, utk lin rupenye.. hehe.. awat x habaq..). Name anak Azie, Muhammad Danial Afiq.. Best best.. Ramai anak2 MJ. Dah 32 dan ade lagi yg on the way.. Agaknye sape la nanti antara MJ yg berbesan yer.. Haha.. O ye, aku x jadi tutup MJ website tu.. Aku ingat dah takde sape gune dah.. Kalau ade yg guna lagi, aku biar je laa.. Tak ganggu pun.. Aku bukan ape, takut le kot ade info yg terpakse disecretkan ke.. Kalau rajin update le info kat situ.. Cam dah outdated jer..
Ape pun, hidup MJ.

Hmm.. Tak tau nak cari kat mane baju raye dahlia.. sume baju beso2


Corat-Coret, Kisah Saya | 6 Comments
 

tety says ...
  yeay! Merdeka! Selamat Berpuasa Maya... mmg pun bln2 posa nih pantang nmpk sume nak.. tp kalo dah beli x larat nk makan laks... huhuh

p/s: g serbu MV(JJ) / Sogo Maya... kompem byk cois baju raya Dahlia

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

tuan tanah says ...
  aaa... esok nak gi sg buloh ade check up.. kene pujuk cik abang gi mv cam ni

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

rina says ...
  muahahaha.... eryna maya.

sogolah maya.... mcm2 ada

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

has says ...
  dah habis pantang dah? cepatnya, dah boleh puasa pun. syoknya sambut raya dengan baby baru.

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

tuan tanah says ...
  rina: muahahabahaha.. Malas pi sogo sbb ramai sgt org.. huwaa.. size 12 pun gedebeh.. rase nak jahit sendiri jea.. tapi malas.
has: dah abis pantang memang syok. terus pi jalan mv. huhu

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

tety says ...
  byk soping kt MV?? huhu meroyan aku tgk bj bdk pomsss.... kompem meriah Dahlia beraya

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 5 + 1 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server