HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Pembersihan spider web
Friday, September 07, 2007
Posted on 9:50:09 AM | 1 Comments

"Syuh.. Syuh!", kate aku sambil menghalau labah-labah yang sedang bersenang lenang menggoyangkan kaki di spider web nye nih.. Sikit lagi mesti tebal web dia.. Takleh jadi ni..

Elman tengah minum susu sambil menggosok-gosok botol (tak cukup gosok botol kadang2 dia bangun gosok kabinet tv tu, keke.. kelakar ler iman ngempeng) dan mata ke tv, channel 63. Sejak balik kampung ni, dia tak berape nak tengok ceria dah. Boring kot dok ulang citer same jer.. Elok gak, sebab ceria ni kengkadang terkeluar citer resakse yang aku cukup tak kenan. Sebab mase citer tu on air, elok je dia baring tengok - sambil obserb ape yang resakse & ultraman 3 tu buat.. Habis je cite, dia lak naik syeh.. Lagi satu telematch tu, tak larat nak layan oke.. Telematch tahun 76 dok ulang2, walaupun kadang2 aku tegelak gak dgn celoteh din beramboi tu. Tapi most of the time, entahapehape din beramboi tu..

Dahlia masuk hari ke 28 hari ni. Dia tengah tido sekarang ni, lepas dok jadi jaga shift malam. Mbah kate, baby lahir malam memang jage malam.. Sebab baby lahir mase jage.. Adeh...deh..deh.. Kadang-kadang mase jage tu, mulut moncong berbunyi sambil betul-betulkan mate tengok kite, macam nak becerite je.. Berape la berat dia sekarang.

Bateri kamera kompek kesayangan tengah charge sekarang.. Tak best dah kamera tu, kengkadang gambar ade belang-belang.. Baru 4 tahun aku pakai.. Oh yer.. waranty dah abis.. memang patut pun...

Production LO tak baper menggalakkan sekarang.. Sebab internet connection ikut timenet, 12kbps, tak dapat le nak browse orang punye scrap page. Simpan je la hajat.. So aku pun kekurangan sumber dan idea la sekarang ni..

Esok balik kampung papa.. Ade kenduri malam sabtu tu.. Melepas AE07. Hari ahad balik Sg Buloh sebab nak anta Dahlia pi klinik Isnin tu. Pastu lepak kampung lagi sebab papa keje malam..

Aaarrgghh.. Rindu kat kedai kopi MJ...


Corat-Coret, Kisah Saya | 1 Comments
 

rina says ...
  ceittt spider masuk kt tempat aku plak.. shuhhhh.... shuhhhh.

skali skala jenguklah kami di warung kopi.

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 16 + 6 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server