HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 

Hari ke 20
Thursday, August 30, 2007
Posted on 10:21:08 AM | 3 Comments

Minggu lepas Dahlia sakit bile buang air besar. Memang salah aku laa.. Susu tak banyak. Jadi Dahlia minum susu formula. Aku rase dalam sehari ade la dalam 2oz je kot minum susu aku.. Arghh.. Memang tension gile.. Orang kate kalau tension lagi susu takde.. Tapi cemane la aku nak tenang bile tengok Dahlia camtu.. Dahlia nangis je aku pun ikut nangis.. Abis buang air, Dahlia diam.. Aku dok sambung nangis gak.. Sampai bengkak-bengkak mata..

Dah ler papa tak balik-balik. Memang ler jiwa kacau teramat.. Elman lak, tengok je orang nangis kat tv, mesti sound, "tu macam mama..." Hari sabtu tu, ramai gak orang, tapi mate aku bengkak, hidung bengkak.. Adeh... Malu nak kuar bilik pun satu hal lagi..

Orang kate suh minum air longan kering.. Petang ahad tu, baru papa balik bawak longan kering.. Aku minum le sejag satu hari.. Tapi harapan tinggal harapan.. Susu aku banyak tu gak.. Isap kejap, Dahlia dah nangis kelaparan gak.. Aku pam gak, tapi hasilnye pun buat jiwa aku jadi tambah kacau. Memang patut pun Dahlia nangis..

Dalam mase same, susu formula aku tukar gak.. Isomil, macam susu Iman dulu.. Aku memang risau Dahlia jadi cam Iman dulu.. Tak boleh terime lactose..

Aku ingat aku buleh bertenang.. Tapi air mate ni duk bergenang je.. Sebab tu la kot air yang aku minum tak jadi susu, jadi air mate..

Sekarang ni Dahlia dah ok.. Buang air pun dah ok. Ade gak la uk ek uk ek nangis sekali sekale, tapi tak la macam hari tu, nangis macam sakit sangat.. Aku pun dah ok. Tapi susu banyak tu gak, buat aku tak berape ok. Dahlia pun dah refuse ngan belah kanan yang susu memang sikit sangat. Aku pam je la.. Ade la setitik dua.. untuk aku bagi pade Dahlia.. Kesian anak-anak mama..

Ok. Selamat hari merdeka.. Kibarkan jalung gemilang di hati anda..


Corat-Coret, Kisah Saya | 3 Comments
 

rina says ...
  aku paham prasaan mu maya... aku pun +/- cam mu gak. tapi mu jgn tension sgt... jgn jiwa kacau... jangan nangis sokmo... ceria2 dan happy... nanti dahlia tgk mu... dia pun happy gak.

nak lagi ceria try tgk astro ceria... hehehe.

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

has says ...
  bawa bersabar maya.. jangan jiwa kacau n sedih aje, ceria-ceriakan diri masa dalam pantang ni.. dont worry

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

iamja says ...
  sedih aku baca entry ko maya. janganla sedih-sedih. takpe takpe. tak dapat susu badan.. susu formula pun takpe. janji dia minum susu okeh. isomil ke.. dutch lady ke.. dugro ke... mana dia rasa best.. layan je. mmg la susu ibu lagi bagus tp tak salah pun susu formula kan. ko relax je.. ala2 kasi niple ko jadi pacifier dia. kalau ko tengok dia tak cukup.. ko bancuh susu. dun worry..

Reply | Posted on 7/10/2008 12:15:27 PM
 

 
 
Add your comment
Name:
Email:
Link URL:
Your Comment:
Verification: 4 + 7 =
 

 


Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server