HOME
 
MADE BY MAYA
 
ABOUT
 
GALLERY
 
 
Embroidery

jeans
Sunday, November 09, 2008
Posted on 9:59:43 PM | 1 Comments

lama saya tak buat embroidery. yang ini pun dah lama dulu saya buat. sejak seluar ni belum boleh melly pakai lagi.

bunga-bunga tu memang ada. saya cuma tambah nama. betul ikut arah tuju tangan saja. sebab tak boleh nak buat base pakai pensel.


Made by Maya, Embroidery, Sewing Corner | 1 Comments
 

Button and button
Tuesday, July 22, 2008
Posted on 11:18:09 PM | 8 Comments

this is for farhah. special request, embroidery di dada. & this is a new design, diperbuat dari button-button yang dah lame tersimpan dalam drawer.. ade banyak flowers, & full of colors. fonts is my own hand writing.. hehe.. ermm.. all is freehand style.. takdak tekap-tekap as kain ni susah nak tekap.. tak see tru..

i name it as "button garden".. & will list it in the catalog, once dah bukak order yang tak confirm bile lagi..

hope both farhah & mak farhah suka, as much as i do.. ya?

and this is the second one. johanisse as farhah second name.

dengan rasminya aku dah gunakan button dari aussie tu.. sayang sangat.. but yang kita sayang tu lebih berharga bila kita bagi kat orang kan? made up from a sweet sweet pink & purple..

i name it as "in love", sebab banyak love love kat situ.. & aku suka juga yang ni. hope 1 fine day, aku buleh buat untuk dahlia juga.

tq so much mak farhah. & farhah juga. :D


Made by Maya, Embroidery, Sewing Corner | 8 Comments
 

Oyster Stitch
Friday, June 13, 2008
Posted on 8:57:04 PM | 4 Comments

"Oyster stitch is a member of the chain stitch family
and although it looks complex is not difficult to work.
This stitch make a solid, packed leaf or petal shape. "

Malam semalam, mase cari-cari idea for next embroidery, aku jumpe oyster stitch yang sangat comel. So, aku google oyster stitch tutorial, malangnya internet sangat slow semalam. aku tak dapat nak streaming, walaupun aku dah jumpe link video yang kat bawah ni.

So, aku just belajar dari gambarajah yang tak seberapa ni. Itulah satu-satunya tutorial yang aku ikut. Bila google lagi hari ni, banyak pulak tutorial yang cantik-cantik. Anyway, malam ni pulak aku dah berjaya siapkan sebaris pokok rose. Yay!!

Oyster Stitch Video Tutorial

More about Oyster Stitch


Made by Maya, Embroidery, Sewing Corner | 4 Comments
 

Twin sisters..
Sunday, June 08, 2008
Posted on 11:34:11 PM | 7 Comments

Terima kasih Nisa, twin sister's mom. Macammanalah agaknya rasa jaga twin kan? Semua double.. :D


Made by Maya, Embroidery, Sewing Corner | 7 Comments
 

Cute Garden
Monday, May 26, 2008
Posted on 10:51:07 PM | 10 Comments

Hmmm.. wonder cemane aku buleh siapkan 3 helai baju minggu lepas? dalam sibuk-sibuk hujung minggu yang macam havoc tu. Simple. Break the rules! Aku stitching sambil tengok diari AF. Ok lah kan.. dari saje-saje aku duduk depan tv, tangan aku bergerak-gerak.. Yeay! Aku berjaya siapkan projek bulan 5. So, this week aku buleh senang lenang. Nak balik kampung... :D

Next.. ada lagi project yang aku dah excited sangat nak buat.. tunggu je lah.

Hmmm.. sebenarnya banyak yang aku kena fikir tapi aku tak mahu fikir sekarang ni..


Made by Maya, Embroidery, Sewing Corner | 10 Comments
 

Button Flower
Sunday, May 25, 2008
Posted on 11:23:37 PM | 8 Comments

Ini new design untuk Aaesha juga. Thanks again Kalin, for your trust.. Harap Kalin suka.
Dah lama juga aku simpan butang-butang tu nak dijadikan tengah bunga.. tak sempat-sempat nak buat. So, aku guna kesempatan ni, atas kepercayaan Kalin. ;)

Jugak, aku buat untuk hari special Athirah, aka Aisyah, for her 4th birthday.. Yang ini aku buat last minute. Alhamdulillah sempat jugak siap before the party.. Haha!

Huh! Selepas beberapa weekend aku yang rase ketandusan, akhirnya, this weekend ceria sikit. Hari Sabtu pegi birthday bash Aisyah. Hari Ahad, sesi berkumpul satu famili kat umah aku. Mak, abah & semua adik-badik aku ade.. macam raya pun ada, tu yang syok tu.. Hasra sebenarnya on the way nak balik kampung dari Melaka. Uish.. cepat betul besar si Lukman Hakim.. baru dua bulan, nak same besar ngan Melly dah... Dania pulak dah start bertatih.. Adoi laa.. Melly gak merangkak pun belum.. tapi Melly dah tumbuh gigi bawah 2 batang.. Hah ha!

Elman ikut mbah balik tadi. Lepas semua dah balik, Melly pulak tido, papa belum balik keje.. sunyi je rasa. Belum2 dah rindu cemane? Cuti sekolah kan.. Elman dari hari Sabtu lobi suh mama tak yah keje.. nak cuti lama-lama katanya.. adei.. Telepon Elman.. saje nak tau cemane dia.. "Abang suka dok umah mbah.." katanya dengan suara gembira.. Ok lah kalau dia suka..

Nak layan AF, AF pulak dah habis. Rasa macam kejap je AF kali ni, sebab lambat panas kan.. Dah last2 baru best nak tengok... Anyway, Stacy dah menang.. Lepas Mila, Stacy pulak, lepas ni jangan harap ler lelaki nak menang AF.. Huhu..


Made by Maya, Embroidery, Top N Bottom | 8 Comments
 

Bunga lalang
Monday, May 19, 2008
Posted on 10:15:37 PM | 6 Comments

huhu.. weekend ni berjaya siapkan corak yang lain. tu excited sikit. inspired by this, tapi cam lain sket..

thanks to mama aaesha.. sebab bagi can suka hati nak buat cemane.. hope both aaesha & mama aaesha suka!! give me another week, sebab 1 lagi belum siap. :D


Made by Maya, Embroidery, Sewing Corner | 6 Comments
 

Another peasant blouse
Tuesday, April 15, 2008
Posted on 1:06:16 PM | 7 Comments

Ini baju Aisyah Sofea. Ingat nak hantar hari ni, tapi alamat tak terima lagi. :D
Cheq Sue, kalau baca ni, sila bagi alamat yer.. saya ada hantar email..

I'll be away for my medical treatment.. Tak lah lama sangat. Tapi mungkin dalam mase tu aku tak dapat nak siapkan order2 yang ada ni. So, yang masih dalam list, Nunu, Elin, Ckin, Marlina & Hanis, mintak maaf banyak2 kalau terlambat sikit yer.. Saya sambung nanti lepas habis bertapa. Untuk Cheq Sue, jangan lupa hantar address yer...

Til then.. mintak maaf banyak2 atas salah dan silap. Doakan semuanya baik-baik belaka. Jumpa lagi...


Made by Maya, Embroidery, Sewing Corner | 7 Comments
 

Doodle Pulak...
Tuesday, February 26, 2008
Posted on 1:20:15 AM | 5 Comments

Ini saje conteng-conteng (bace: takde keje). Cari idea. Lukis-lukis. Aku suka buat doodle nih. Sejak sekolah lagik. Habis buku nota kena conteng (bace: patutlah result cun). Nak best lagik kaler dengan highlighter kan.. striking lagik. Sekarang entah mane-mane dah. Dulu ade gak aku koyak mane-mane yang cam ade kenangan or yang agak-agak cantik (bace: poyo), letak satu tempat.. entah mane jugak aku simpan (bace: dah buang lah tu).

So, this will be the next project. Tulisan tu aku tak akan buat penuh.. just outline saje (bace: malaslah tu nak penuhkan).. Bunga-bunga tu, ingat tak aku beli butang kaler-kaler tu (bace: laa.. nak pudar dah kaler butang tu). Aku nak buat guna butang tu center dia. Tengok lah nanti macammana.. (bace: entah bile aku nak buat)

Nota: Sorry Tety, pinjam ayat 'Pretty' tu.. (bace: tiru idea). Haha!!


Made by Maya, Embroidery, Sewing Corner | 5 Comments
 

Current Project
Saturday, February 23, 2008
Posted on 6:57:41 PM | 7 Comments

Baju ni untuk Izz Hannah. Dah siap last week. Tapi tak inform lagi kat Has.. sebab memang nak tunggu label tag tu lah. Next week baru pos. Sekali dengan baju Arissa ni yang belum jahit ni.. Hmmm.. esok baru nak jahit.

Bestnya buat embroidery ni, sebab nama baby memang sedap-sedap sekarang.. Memang seronok sangat nak dijadikan koleksi.

Ni je yang aku dapat siapkan minggu ni. Baju Sofea kena siapkan next week gak.

Dan baju Insyirah kene siap sebelum middle of March.

Masa aku tak banyak. Jadi aku cuma mampu buat sikit-sikit saje. Nak speed karang takut tak cantik lak kan.. So, dalam sebulan aku buleh layan paling banyak pun 5 helai.. & aku dah penuh until end of March...


Made by Maya, Embroidery, Sewing Corner | 7 Comments
 

{ Older Post }



Creative Commons License
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License

My CrazyArtZone 2007-2017. All Rights Reserved. Proudly sponsored and hosted by Net Onboard Virtual Dedicated Server